ایران لایت

راهنمای جامع نورپردازی لایه‌ای: ایجاد فضایی پویا

نورپردازی لایه‌ای
آنچه در این مقاله می‌خوانید...

به نورپردازی لایه‌ای، نورپردازی چند لایه هم گفته می‌شود. این سبک از نورپردازی، تکنیکی است که از چندین منبع نور برای ایجاد فضایی پویا با جلوه بصری جذاب استفاده می‌شود. اگر بخواهیم از این سفر چندگانه به دنیای نور با زبانی دیگر با شما صحبت کنیم، باید بگویم نورپردازی لایه‌ای همانند نواختن سمفونی، هنری ظریف است که با ترکیب لایه‌های مختلف نور، فضایی دلنشین و پویا را خلق می‌کند. در این ارکستر نورپردازی، هر منبع نوری نقشی منحصر به فرد را ایفا می‌کند و با هم‌نوازی یکدیگر، فضایی متعادل، کاربردی و زیبا را به ارمغان می‌آورند. برای درک عمیق‌تر نورپردازی لایه‌ای قرار است در ادامه از مزایا و اهمیت آن بیشتر با شما بگویم تا در جایگاه و فیلد مد نظرتان به سادگی بتوانید این سبک نورپردازی را مورد استفاده قرار دهید، پس با ما باشید.

نورپردازی لایه‌ای را چقدر می‌شناسید؟

نورپردازی لایه‌ای از سه لایه اصلی نور تشکیل شده است که نور محیطی، تأکیدی و وظیفه‌ای را در برمی‌گیرد. برای نورپردازی محیطی عموماً کار به صورتی دنبال می‌شود که در کل فضا روشنایی مورد نیاز خود را به دست آورید. به گونه‌ای که در زمان حضور شما بتوانید به سادگی محیط و وسایل پیرامون آن را مشاهده کنید. این کار با استفاده از لوسترها، چراغ‌های سقفی و نورپردازی‌های توکار دنبال می‌شود. نورپردازی وظیفه به لایه‌ای از نور گفته می‌شود که وظیفه خاصی را مثل روشن کردن متفاوت فضای مربوط به آشپزی یا مطالعه را بر عهده دارد. برای این منبع نور از چراغ‌های رومیزی، چراغ‌های زیر کابینتی و آویزهای مخصوص استفاده می‌شود. در آخر هم نورپردازی به روش تأکیدی است که برای برجسته کردن شیء به خصوصی در یک گالری یا در منزل و محیط کار در نظر گرفته می‌شود. منابع مورد نیاز این لایه نهایی نورپردازی هم چراغ‌های دیواری، نورهای نواری و چراغ‌های ریلی هستند.

استفاده از نورپردازی چند لایه در Living room

مزیت‌های استفاده از نورپردازی لایه‌ای چیست؟

همان طور که در ابتدا اشاره شد، این سبک از نورپردازی به خلق فضایی پویا و زیبا با نور کمک می‌کند. در این روش برخلاف تمامی شیوه‌های نورپردازی که تا کنون شناخته‌اید، به جای استفاده از یک منبع نور، از لایه‌های مختلف نور برای تأمین روشنایی استفاده می‌شود. مزایای استفاده از نورپردازی لایه‌ای را در ادامه با شما در میان می‌گذاریم، با ما باشید.

ایجاد فضایی چند منظوره

شما به سادگی می‌توانید در یک محیط بدون دیوار و پارتیشن چند بخش مجزا از یکدیگر را شاهد باشید. نورپردازی لایه‌ای شکل و تم رنگی متفاوتی را در زمان اجرای پروژه در پیش روی شما قرار می‌دهد. به همین خاطر می‌توانید برای مطالعه، استراحت و یا سرگرمی سه فضای متمایز را با سه نوع نور متنوع در پیش روی خود شاهد باشید؛ مثلاً نورپردازی تأکیدی برای زیر کابینت آشپزخانه، نورپردازی وظیفه‌ای برای روشنایی میز کار و در آخر نورپردازی محیطی را در اتاق نشیمن مورد استفاده قرار دهید.

ایجاد حس و حال

شما می‌توانید احساس خود را در محیط با نورپردازی مورد نیاز خود به تصویر بکشید. به عنوان مثال تمایل دارید بخشی از منزل روشن‌تر و بخشی دیگر تاریک‌تر باشد. یا از نورهایی که انرژی بیشتری دارند برای اتاق نشیمن و نورهای ملایم‌تر را در اتاق خواب مد نظر قرار دهید. نورپردازی لایه‌ای می‌تواند برای ایجاد حس و حال‌های مختلف، مانند فضایی آرامش‌بخش یا فضایی پرانرژی، استفاده شود.

نورپردازی لایه‌ای در اتاق خواب با تم خاکستری

برجسته کردن ویژگی‌های معماری

یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌هایی که در ساخت و سازها به کار گرفته می‌شود نورپردازی است، چرا که جلوه کار معماری را چندین برابر بیشتر می‌کند. به همین خاطر باید بگویم با استفاده از نورپردازی تأکیدی، می‌توانید ویژگی‌های معماری، مانند قوس‌ها، طاقچه‌ها و یا آثار هنری را برجسته کنید. این کار می‌تواند به زیبایی‌شناسی فضا بیفزاید و حس عمق و بعد را ایجاد کند؛ از همین رو کار با جلوه متمایزتری به تصویر کشیده می‌شود.

افزایش زیبایی بصری

از نقش نور در زیبایی یک اثر یا بولد کردن یک محصول نمی‌توانیم چشم پوشی کنیم. پس همان طور که نورپردازی جنبه کاربردی دارد و قرار است یک فضا را برای ما روشن‌تر کند یا یک محصول را برای ما متمایزتر به تصویر بکشد، باید بگویم با هنر نورپردازی لایه‌ای می‌توان به طور کلی زیبایی بصری یک فضا را هم افزایش داد. کافی است با استفاده از ترکیب صحیح منابع نور به خلق فضایی پرداخت که هم زیبا و هم کاربردی باشد.

سایر مزایا نورپردازی چند لایه

نور اگر به صورت مستقیم یا با رعایت نکردن اصول و قاعده خود تابیده شود، سبب می‌شود تا چشم شما آسیب ببیند. از همین رو نورپردازی لایه‌ای می‌تواند به کاهش خیرگی ناشی از منابع نور روشن کمک کند. یا اینکه با استفاده از نورپردازی‌های مخفی می‌توانید هزینه خرید منابع نور متعدد با لوسترهای آویز را از میان بردارید و با استفاده از یک منبع نوری به صورت محیطی در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید.

استفاده از نورپردازی چند لایه در آشپزخانه

نقش نورپردازی لایه‌ای در هر دکوراسیون را بشناسیم

نورپردازی لایه‌ای یک تکنیک طراحی روشنایی است که می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از سبک‌های دکوراسیون استفاده شود. به دلیل انعطاف‌پذیری و مزایای متعددی که دارد، تقریباً در هر فضایی قابل استفاده است، پس برای اینکه در هر سبک یک نورپردازی به خصوص را در نظر داشته باشید کافی است برای آشنایی با این امر کاربردی با ما باشید.

دکوراسیون مدرن

دکوراسیون مدرن طلب می‌کند تا همه چیز به صورت خطی به نمایش گذاشته شود. پس شما برای نور محیطی می‌توانید با نورپردازی خطی روی سقف به صورت مخفی نور مورد نیاز را تأمین کنید. یا همین روش را در زیر کابینت‌های آشپزخانه اجرا کنید تا فضا روشن‌تر و در عین حال ساده‌تر به تصویر کشیده شود. نورپردازی لایه‌ای می‌تواند به برجسته کردن این عناصر و ایجاد فضایی شیک و مینیمالیستی به شما کمک کند.

دکوراسیون معاصر

در دکوراسیون معاصر باید بدانید که قرار است ترکیبی از سبک کلاسیک و مدرن به نمایش گذاشته شود. از همین رو باید منابع نوری در کنار روشن‌تر شدن محیط به گرم‌تر شدن فضا هم کمک کنند. پس به صورت ترکیبی باید از نورپردازی خطی و آباژورهای رومیزی یا لوسترهای سقفی کمک بگیرید تا تضادی که در محیط به تصویر کشیده می‌شود، این دکوراسیون را زیباتر کند.

دکوراسیون صنعتی

پایه و اساس دکوراسیون صنعتی این است که شما با استفاده از مواد خام، مانند فلز و چوب و عناصر نمایان، مانند لوله‌ها و آجرها طرح نهایی را به نمایش بگذارید. پس نیاز است برای برجسته کردن این عناصر و ایجاد فضایی خشن و جذاب از نورپردازی لایه‌ای کمک گرفته شود.

نورپردازی لایه‌ای در دکوراسیون صنعتی

نکات طلایی برای نورپردازی لایه‌ای

  • به سبک دکوراسیون خود اهمیت دهید چرا که نورپردازی مدرن با نورپردازی کلاسیک بسیار تفاوت دارد.
  • سعی کنید در زمان ایده‌پردازی با منابع نورپردازی لایه‌ای به هارمونی رنگ در محیط برای اجرای پروژه نورپردازی توجه کنید.
  • نور را به طور مساوی در فضا پخش کنید تا از ایجاد سایه‌های خشن جلوگیری کنید.
  • برای اینکه در مصرف انرژی صرفه‌جویی داشته باشید نیاز است از دیمر برای تنظیم شدت نور و ایجاد حس و حال مورد نظر خود استفاده کنید.
  • سبک شخصی شما به کمک نورپردازی لایه‌ای قابل اجرا است. پس سلیقه خود را در انتخاب نوع و سبک منابع نوری لحاظ کنید.

کلام آخر در مورد نورپردازی لایه‌ای

همان طور که اشاره شد، با چندین منبع نور برای ایجاد فضایی پویا و زیبا استفاده می‌شود. در این روش عموماً سه نوع نورپردازی محیطی، وظیفه‌ای و تأکیدی کاربرد دارد. مزایای نورپردازی لایه‌ای شامل ایجاد فضایی چند منظوره، ایجاد حس و حال، برجسته کردن ویژگی‌های معماری، افزایش زیبایی بصری، کاهش خیرگی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. کافی است با در نظر گرفتن سبک دکوراسیون و هارمونی رنگ مدنظر در محیط، سلیقه شخصی خود را در محیط شاهد باشید. امید است مطالب ارائه شده به جهت آشنایی با این نورپردازی در سه دکوراسیون مدرن، معاصر و صنعتی هم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.


ایران لایت با افتخار خدمات نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی را ارائه می‌دهد. اگر می‌خواهید فضای خود را با تکنیک‌های نورپردازی لایه‌ای زیباتر کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید و از مشاوره حضوری ما بهره‌مند شوید. تیم متخصص ما آماده است تا بهترین راهکارها را برای ایجاد فضایی پویا و جذاب به شما ارائه دهد.

مکعب طلایی ایران لایت
تیم تولید محتوای ایران لایت

ما به عنوان تیم تولید محتوای ایران لایت، تلاش خودمان را می‌کنیم تا بهترین و کاربردی ترین محتوا‌ها را برای شما بنویسیم. تنها داشتهٔ ما، توجه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه لایت
با بخش های مختلف فروشگاه لایت آشنا شوید.

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

پیدا کردن راحت محصول با
دسته بندی محصولات
کمک گرفتن از مشاوران لایت در
پشتیبانی
انتخاب بهتر با
بررسی محصولات
در دسترس بودن خدمات در
حساب کاربری