نورپردازی مغازه و فروشگاه نقش چشمگیری در جذب مشتری دارد. یک مغازه برای داشتن فروش مناسب نیازمند جذب مشتری است. برخلاف زمان قدیم، امروزه بازار فروش محصول به طرز قابلتوجهی رقابتی است. این بازار فروش رقابتی، فروشندگان و مغازهداران در صنفهای مختلف را وادار کرده است که به راهکارهای مختلف برای جذب مشتری روی بیاورند.
آنها ویترینهای خود را کاملاً متنوع دکور میکنند، هزینههای زیادی برای دیزاین و دکوراسیون داخل مغازه در نظر میگیرند و از باتجربهترین افراد برای کار فروش، دعوت به همکاری میکنند. بهطور کلی میتوان گفت مغازهداران امروزه به هر ریسمانی برای جذب مشتری بیشتر و در نتیجه سود بیشتر دست میبرند. با این وجود، بازهم برخی از مغازهها فروش بسیار بیشتری نسبت به سایر رقبای خود دارند. اگر به دنبال علت آن هستید، در ادامه مقاله نورپردازی مغازه، به بررسی دقیقتر این موضوع میپردازیم.
خرید احساسی با جلب توجه نورپردازی مغازه
پس از بررسیهای زیاد، معلوم شد که یکی از نکات بسیار مهم که برخی مغازهداران از آن غافل بودند، نقش نورپردازی مغازه در جذب مشتری است. مردم در این دوران، زیبایی را دوست دارند و به آن اهمیت میدهند. آنها به دنبال مکانی هستند که در آن احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند.
خرید کردن بهعنوان تفریحی لذتبخش در عموم مردم دنیا شناخته شده است. انجام این تفریح در بهترین و لوکسترین فضاها، انتخاب عده زیادی از مردم است. شاید عجیب به نظر برسد اما برخی از افراد اهمیت زیادی به جنس محصول یا کالای خریده شده نمیدهند. آنها بیشتر از هر چیز به دنبال تجربه حس خوب هستند و این حس را در خرید تجربه کردهاند.
شاید برایتان پیشآمده باشد که بدون قصد خرید در بازار در حال قدم زدن باشید، ناگهان یک مغازه توجه شما را جلب کرده است و شما ناخواسته وارد این مغازه شدهاید و خرید کردهاید. این عمل دقیقاً یکی از انواع روشهای جذب مشتری است. در نگاه اول شما نمیدانید به چه علت وارد مغازه شدهاید اما در اصل مغازهدار به کمک نورپردازی و دکوراسیون صحیح ویترین و فضای داخلی مغازه، قدرت تمرکز شما را بههم ریخته و شما را به سمت خود کشانده است.
چگونه نورپردازی مغازه موجب جذب مشتری میشود؟
نورپردازی، نوعی بازی با نور است. نورپردازان با کم و زیاد کردن نور در نقاط مختلف فضا موجب سایه و روشن شدن محیط میشوند. یک نورپرداز حرفهای همچون بازیکن باتجربه فوتبال عمل میکند. یک بازیکن حرفهای فوتبال میداند در چه زمانی و چگونه توجه حریف را جلب کند یا تمرکز او را برهم زند. در نورپردازی مغازه نیز با جلوه دادن به رنگها به کمک نور، توجه مشتری را جلب میکنند.
هر مغازهای به نسبت صنفی که در آن فعالیت میکند، سبک دکور متفاوتی را خواستار است که امروزه با توجه به تنوع خیلی زیاد لوازم نورپردازی و وجود متخصصین زبردست در این حوزه، رسیدن به دکور دلخواه برای افراد، کار دشواری نیست و امری در دسترس است. حتماً هر کدام از ما ملاکهای زیادی برای انتخاب مغازه موردعلاقه خود داریم که ترجیح میدهیم از آن مغازه خرید کنیم و شکل و شمایل مغازه هم قطعاً جزو آن ملاکهای ذهنی است.
نورپردازی صحیح میتواند فضا را گرم و صمیمی کند یا برعکس، نورپردازی غلط میتواند فضا را سرد و بیروح کند؛ همچنین نورپردازی میتواند بر اساس نظر فرد تصمیمگیرنده، تمهای مختلف داشته باشد تا یک مغازه خاص و زیبا به نظر برسد، نگاه مخاطبان را به خودش جلب کند و حس کنجکاوی را برانگیزد.
5 تا از بهترین راهکار های نورپردازی مغازه
همانطور که گفتیم، نورپردازی مغازه میتواند در جهت رونق آن واحد تجاری گام بردارد و هم میتواند کسبوکاری را بیرونق کند. برای اینکه نورپردازی ما صحیح باشد باید نکاتی را رعایت کنیم که شامل موارد زیر است:
- اولین نکته، رنگ نورهای استفاده شده در محیط است؛ برای مثال مغازه لباسفروشی نیاز به نورهای رنگی ندارد چون قطعاً برای خریدار، رنگ واقعی لباس بسیار مهم است و محیطی که رنگ غیرطبیعی به فضا بدهد، انتخاب خوبی برای این مغازه نیست؛ اما برای مثال، مغازه فروش لوازم شعبدهبازی نیاز است که فضای هیجانانگیزی داشته باشد تا توجه افراد را به تماشای فضا جلب کند، و با توجه به حال و هوای کنجکاوانه شعبدهبازی، این افراد برای دکور و دیزاین مغازه خود، انتخابهای بسیار جالب و بینظیری خواهند داشت.
نکته دوم کیفیت نور است. خوب است مغازهداران در شروع کسبوکار به این موضوع مهم توجه داشته باشند که استفاده از متریال مرغوب میتواند آنها را از خرید چندباره انواع وسایل نورپردازی در سالهای پیشرو بینیاز کند؛ همچنین میتواند فضای دلنشینتر و باکیفیتتری به وجود آورد و حتی مشتری متوجه این هوشیاری صاحب مغازه میشود و در دیدگاه مخاطب نیز تأثیرگذار است.
مورد سوم توجه به ابعاد مغازه است. فروشگاههای کوچک نیاز به نورپردازی خیلی زیاد ندارند. این کار موجب آزار چشم مشتری و خستگی او میشود. بهعنوان مثال برای یک سوپرمارکت کوچک، نیازی به نورپردازی خیلی حرفهای نیست. در این مغازه تنها احتیاج به نوری است که کل فضا را روشن کند. تمرکز در این نوع مغازه بر روی این موضوع است که مشتری همه کالاها را ببیند و کاملاً به آنها دسترسی داشته باشد.
استفاده از دیمر، مورد چهارم این لیست است. دیمر، قابلیت تنظیم نور را دارد و فضای مغازه و ویترین را تحت کنترل درمیآورد. همچنین دیمر در صرفهجویی برق کمک شایانی میکند.
مورد آخر ایجاد نور تأکیدی برای کالاهای ارزشمندتر است. در هر فروشگاهی برخی محصولات خاصتر هستند. با نورپردازی تأکیدی روی آنها میتوان توجه اشخاص را روی آنها جلب کرد.
سخن پایانی:
اصولاً واحدهای تجاری در صنفهای مختلف، رقبای زیادی دارند که در تلاشاند تا حد ممکن از آنها پیشی بگیرند و بیشتر دیده شوند. راهکارهای زیادی برای این کار وجود دارد؛ مثل: بازاریابی موفق، داشتن بهترین کیفیت در هر صنف، دکور مناسب، نورپردازی مناسب مغازه. هر واحد تجاری اولین گامی که برای شروع کار خود برمیدارد، دیزاین داخلی و دکور مناسب است که داشتن این دو مورد مهم، فاکتورهای زیادی را در برمیگیرد که نورپردازی مغازه از مهمترین این عوامل است.