طراحی دکوراسیون مطب همچون دیگر طراحیهای داخلی اهمیت زیادی دارد. با توجه به تفاوت تخصص پزشکان، نوع خدمات ارائه شده توسط آنها با یکدیگر نیز متفاوت است. اکثر پزشکان، تمام تلاش خود را برای ارائهٔ بهترین خدمات و جلب رضایت بیمار انجام میدهند. هر پزشک با توجه به فشار کاری بالا، بخش زیادی از روز خود را در مطب میگذراند؛ از این رو اکثر پزشکان، مطب را خانهٔ دوم خود دانسته و به دنبال دکوراسیون و دیزاینی بینقص برای مطب خود هستند. علاوه بر آن، هنگامی که یک بیمار برای معالجه به پزشک مراجعه میکند، اولین چیزی که با آن مواجه میشود ظاهر مطب است. یک طراحی داخلی مناسب و منحصربهفرد میتواند تا حد زیادی احساس اعتماد و راحتی را در قلب بیماران ایجاد کرده و بخش هرچند کوچکی از نگرانی آنان را کاهش دهد. در ادامهٔ مطلب، نکات مهم در طراحی دکوراسیون مطب را بهخوبی مورد بررسی قرار میدهیم.
تأثیر طراحی دکوراسیون مطب در روان بیمار
برخلاف زمانهای گذشته، امروزه طراحی دکوراسیون مطب از اهمیت بسیاری بالایی برخوردار است. ظاهر و دکوراسیون مطب تا حدی نشاندهندهٔ کیفیت کار پزشک است؛ به همین علت است که بسیاری از پزشکان به دکوراسیون مطب خود اهمیت بسیار زیادی میدهند. طراحی و اجرای دکوراسیون مناسب اگر به صورت اصولی انجام شود، باعث ایجاد احساس آرامش قلبی و فکری در بیمار و همچنین چشمنوازی بینظیر فضا میشود. بیماران برای ویزیت و ملاقات با دکتر مدنظر خود، بنا به دلایلی ممکن است منتظر بمانند. یک طراحی داخلی خلاقانه و زیبا، از خستگی و کلافگی بیماران در این حین جلوگیری میکند. طراحان خلاق که از مهارت بالایی برخوردارند، به کمک یک دکوراسیون ویژه، برای بیمارانی که برای اولین بار به ملاقات پزشک میروند و معمولا دچار استرس و اضطراب هستند، ذهنیتی خوب میسازند.
۵ عامل تأثیرگذار در طراحی دکوراسیون مطب
همانطور که گفته شد، مطب برای پزشکان تا حد زیادی خانهٔ دوم محسوب میشود؛ از این رو طراحی دکوراسیون مطب همچون خانه، نیازمند دقت و توجه فراوانی است. برخی عوامل نقش پررنگتری در نحوهٔ چیدمان و زیبایی بصری مطب دارد. این عوامل عبارت است از:
روشنایی و نورپردازی مطب
نورپردازی، عاملی بسیار مهم و تأثیرگذار در مطب است. نورپردازی صحیح و ایجاد نور کافی موجب چشمنوازی بیشتر فضا میشود. نورپردازی مطب به دو روش طبیعی و مصنوعی انجام میشود. نورپردازی طبیعی، بخشی از نور خورشید است که از پنجره و نورگیر وارد مطب شده و روشنایی روز را تأمین میکند. همچنین نور مصنوعی، نور ساطع شده از چراغها است. نورپردازی و طراحی دکوراسیون مطب، کلینیک، بیمارستان و فضاهای درمانی، باید به صورت قوی و با حداکثر میزان نور ممکن انجام شود. نور کافی در فضای درمانی موجب وضوح و پاکیزگی محیط میشود.
هارمونی رنگها
انتخاب هارمونی رنگها در هنگام انتخاب لوازم دکوراسیون کلینیک و مطب بسیار حائز اهمیت است. یک ترکیب رنگ مناسب، جلوهٔ خاص و منحصربهفرد به فضای مطب میدهد. با توجه به تحقیقات انجام شده، رنگها تأثیر زیادی بر روان انسان دارند؛ به عنوان مثال رنگ آبی در ایجاد حس آرامش و رنگ قرمز در بروز حس هیجان مؤثر هستند؛ از این رو در هنگام طراحی دکوراسیون مطب باید به تأثیرات رنگهای گوناگون بر روحیه بیمار و کادر درمان بسیار توجه کرد. افراد هنگام حضور در فضاهای درمانی اغلب دچار استرس و اضطراب بوده و سطح آرامش روانی آنها دچار اختلال میشود. به طور معمول رنگ مناسب برای دکوراسیون مطب و کلینیکهای درمانی، ترکیبی از رنگهای روشن با تناژ مختلف است. همچنین استفاده از لوازم طبیعی همانند چوب، شیشه و سنگ بسیار توصیه میشود.
مبلمان
انتخاب یک مبلمان شیک، مدرن، کوچک و در عین حال ساده برای مطب ایدهٔ بسیار مناسبی است. این نوع مبلمان جایگیری زیادی ندارد و نشستن بر روی آنها نیز راحت است. همچنین این نوع مبلمان باعث ایجاد فضای صمیمی میشود. در انتخاب لوازم دکوراسیون باید توجه داشت که استفاده از چوب با رگههای متعدد و سنگهایی با بافت شاخص، موجب ایجاد جلوهٔ شلوغ و ناآرام در فضا میشود که این امر، انتخابی مناسب و صحیح برای طراحی دکوراسیون مطب نیست.
گل و گیاه
بهکارگیری گل و گیاه در هر فضایی موجب طراوت و شادابی محیط میشود. گیاهان احساس سرزندگی را در انسان ایجاد کرده و تأثیر مستقیم بر روحیهٔ افراد دارند. استفاده از گل و گیاهان با برگ سبز پررنگ، فضای مطب را روحبخش و تازه میکند. همچنین بیماران را سرشار از حس نشاط و سرزندگی کرده و امید به زندگی را در آنها پرورش میدهد.
دیزاین مطب با تابلو
با کمک تابلو و مدارک معتبر پزشک میتوان دکوراسیون مطب را تکمیل کرد. مراجعهکنندگان و بیماران در برخی از مواقع ممکن است مدتزمان بهنسبت بیشتری را در بخش پذیرش مطب بگذرانند. با این روش میتوان آنها را سرگرم کرده وگذر زمان را برای آنان آسانتر ساخت. علاوه بر این، نصب مدارک پزشک و ذکر سابقه او برای بیماران موجب اطمینان و اعتماد بیشتر میشود.
طراحی دکوراسیون مطب با توجه به تخصص پزشک
طراحی دکوراسیون مطب و کلینیک با توجه به تخصص پزشک تفاوتهای کوچکی دارد. توجه و دانستن این تفاوتها به طراحی بهتر فضا کمک شایانی میکند؛ به عنوان مثال، پزشک با تخصص مامایی باید در فضای مطب خود فضا را مجزاسازی کند. مجزاسازی فضا بهطور معمول از طریق پارتیشنبندی با کمک متریال و لوازم باکیفیت و بهروز انجام میشود. مثالی دیگر از تأثیر توجه به تخصص پزشک در دیزاین و چیدمان مطب میتوان به مطب پزشکان و متخصصان زیبایی اشاره کرد. طراحی دکوراسیون مطب زیبایی بسیار سختتر از دیگر فضاهای درمانی است. یک طراح داخلی برای دیزاین مطب زیبایی باید بتواند طراحی زیبا، مجلل و منحصربهفرد در مطب ایجاد کند؛ زیرا بیماران در زمان ورود به مطب، در جستوجوی زیبایی بصری فضا هستند.
کلام آخر
زیبایی ظاهری و ایجاد حسوحال خاص در فضای مطب امری ضروری است. توجه به دکوراسیون مطب میتواند در ایجاد حس صمیمیت و اعتماد میان پزشک و بیمار نقش زیادی داشته باشد. طراحی مطب بهتر است بهصورت عامهپسند انجام شود. حال اگر بهدنبال خدمات طراحی داخلی هستید، برای برخورداری از دکوراسیونهای خاص و ترند میتوانید مجموعهٔ ایران لایت را انتخاب کنید.