نورپردازی هتل باید بهگونهای باشد که در کنار کاربردی بودن، باعث افزایش زیبایی نیز شود. نورپردازی میتواند بر روحیهٔ افراد تأثیر بسیاری داشته باشد و حس آرامش را به آنها انتقال دهد. از آنجایی که هتلها دارای بخشهای گوناگونی هستند، برای اجرای نورپردازی در هر بخش نیاز به دانش و تخصص کافی است. در این مقاله از مجموعه مقالات ایران لایت قصد داریم تا درباره نورپردازی هتل، اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهیم. از شما دعوت میکنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید.
نقش نورپردازی هتل چیست؟
نورپردازی میتواند هدف اصلی هتل (که ایجاد فضایی آرامبخش برای اسکان مسافران است) را فراهم کند. از جمله وظایف نورپردازی هتل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تشخیص مسیرهای مختلف را برای مسافران فراهم میکند.
- موجب خلق فضایی زیبا و جذاب میشود.
- تفکیک بخشهای مختلف با کاربریهای گوناگون را برای مسافران راحتتر میکند.
- بهرهگیری از نورپردازی در هتلها، محیطی آرامبخش را ایجاد میکند که تأثیر مثبتی بر روحیهٔ مهمانان دارد.
در ادامه به توضیح نورپردازی بخشهای مختلف هتل میپردازیم.
نورپردازی نمای هتل و تأثیر آن در جذب مسافر
مهمترین اصل در نورپردازی نمای هتل این است که نورپردازی متناسب با سبک نما باشد تا جلوهٔ بسیار زیبایی به هتل بدهد؛ مثلاً برای هتلهایی با نمای رومی که در قالب سبک کلاسیک اجرا شدهاند، باید از نورپردازی وال واشرها در ستونها و سرستونها استفاده کرد.
نورپردازی نمای هتل میتواند تأثیر بسیار بالایی در جذب مسافر داشته باشد. همچنین لامپهای خطی، پروژکتورها، ریسهها و جت لایتها را در مکانهای مختلف باید به کار برد تا بیشترین تأثیر را در زیبایی ایجاد کنند. نورپردازی هتل باید بهگونهای باشد که علاوه بر زیبایی، برای رانندگانی که از خیابان جلوی هتل عبور میکنند، نور خیرهکنندهای نداشته باشد. بسته به رنگ نمای هتل، بهرهگیری از نورهایی با رنگ آفتابی یا مهتابی باعث شیکتر شدن هتل میشود.
نورپردازی هتل در بخش لابی و خلق فضایی گرم
اولین بخشی که مسافران بعد از ورود به هتل با آن روبهرو میشوند، لابی هتل است؛ بنابراین نورپردازی این بخش باید بهگونهای باشد که فرد در همان ابتدا احساس راحتی کند. برای لابی هتل هرگز از لامپهای فلورسنت (مهتابی) استفاده نکنید؛ چون این لامپها فضای سردی ایجاد کرده و محیط را شبیه به بیمارستان میکند. بهتر است از هالوژنها و لامپهای توکار با ترکیب رنگ سفید و زرد بهره گرفت. همچنین اگر در لابی گرین وال، آبنمای دیواری یا صخرهای وجود دارد، میتوان از نورپردازی تزیینی برای زیباتر شدن فضا استفاده کرد.
نورپردازی پذیرش هتل، متناسب با نیاز پرسنل و مسافران
برای نورپردازی هتل در بخش پذیرش باید از نور کافی و درخشان استفاده کرد. کاربرد لامپهای آویز یا ریلی در بخش کانتر پذیرش، جلوهٔ بسیار زیبایی خلق میکند. نورپردازی این بخش باید بهگونهای باشد که مسافر بتواند فرمهای مربوط به اقامت را به خوبی مطالعه کند و آنها را پر و امضا نماید. البته این نورپردازی باید کاملاً مناسب و اصولی انجام شود که بر روی صفحه مانیتور کامپیوتر بازتاب نداشته باشد و موجب خستگی و ناراحتی پرسنل نشود. از آنجایی که نورپردازی پذیرش و همچنین بخش لابی هتل در کلِ شبانهروز روشن است، باید لامپهای آن از نوع کممصرف انتخاب شود.
نورپردازی هتل در راهروها، مشاعات و آسانسور
در نورپردازی راهروهای هتل، راهپله و سایر مشاعات باید از نور مناسب بهره گرفت تا بهطور کامل مسیر برای مسافران مشخص باشد. ما به شما پیشنهاد میکنیم برای راهروها از شدت نور ۱۰۰ لوکس به بالا استفاده کنید تا روشنایی مطلوب حاصل شود. همچنین برای نشان دادن درب آسانسور، علامتهای راهنما و تابلوهایی که برای زیبایی در راهرو نصب شدهاند، میتوانید نوع تأکیدی نورپردازی را به کار ببرید.
در نورپردازی هتل اغلب از نور داخل آسانسورها غفلت میشود. برای آسانسورها باید یک نور کاملاً ملایم و در عین حال با روشنایی مناسب انتخاب شود تا افراد بتوانند دکمهها و علامتهای روی آسانسور را بهخوبی مشاهده کنند.
نورپردازی اتاقهای هتل و توجه به ایجاد محیطی راحت برای مهمانان
نورپردازی اتاقهای هتل، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چون مهمانان با نیازها و خواستههای متفاوت در این اتاقها اقامت میکنند و نورپردازی باید بهگونهای باشد که رضایت اکثریت را به همراه داشته باشد. در بخشهای مختلف اتاق هتل، مثل میز توالت و میز کار، باید از نورپردازی موضعی استفاده کرد. برای اتاقها میتوان از انواع مختلف منابع نور از جمله لامپهای توکار، آویز، فلورسنت، ایستاده و خطی بسته به سبک دکوراسیون اتاق بهره گرفت. در نورپردازی هتل، بهتر است از نورهای گرم برای اتاقها استفاده نمود تا مسافران احساس راحتی کنند.
بعضی از افراد دوست دارند درهنگام روز، نور کمتری استفاده کنند یا در شب علاوه بر چراغ خواب، نور ملایم دیگری را نیز روشن بگذارند. بهتر است هالوژنهای کمنوری نیز در بخشهای مختلف اتاق تعبیه شود تا نور ملایم را برای میهمانان فراهم کند.
نورپردازی رستوران و کافیشاپ هتل
در نورپردازی رستوران و کافیشاپ هتل باید از نورهای متناسب با فضا و سبک دکوراسیون استفاده کرد. در رستوران، غذاهای گوناگونی سرو میشود. مشتری، تایم بیشتری آنجا میماند و کیفیت غذا را از روی ظاهرش تشخیص میدهد؛ بنابراین باید از لامپهای فلورسنت (مهتابی) که نور بسیار خوب و واضحی دارند، استفاده کرد. برای زیباسازی فضا میتوان از انواع دیگر نور از جمله هالوژن، نورپردازی تزیینی و یا لامپهای دیوارکوب نیز بهره گرفت.
در کافیشاپ، زیباسازی فضا بسیار مطرح است و باید به نورپردازی آن توجه ویژهای داشت. اگرچه افراد مدتزمان کوتاهی را در کافیشاپ سپری میکنند، اما نورپردازی باید بهنحوی باشد که در همان مدتزمان نیز احساس آرامش و راحتی را برای مشتری فراهم کند. برای نورپردازی هتل در بخش کافیشاپ میتوان از طیف روشن رنگهای یاسی، گلبهی و آبی آسمانی در نورپردازی استفاده کرد که فضای رمانتیک و جذابی را خلق میکنند.
کلام پایانی
نورپردازی هتل علاوه بر اینکه بر زیبایی فضا تأثیر دارد و جذب مسافر میکند، باعث حس رضایتمندی در مسافران نیز میشود. در این مقاله، نحوهٔ نورپردازی بخشهای مختلف یک هتل را برای شما توضیح دادیم تا با بهرهگیری از آنها، بتوانید بهترین نورپردازی را برای هتل خود انجام دهید. اگر در زمینهٔ نورپردازی برای بخشهای مختلف هتل سؤالی دارید، میتوانید به سایت ایران لایت مراجعه کنید. کارشناسان مجموعهٔ ما همواره آمادهٔ پاسخگویی به سؤالات شما هستند.