طراحی دکوراسیون پذیرایی یکی از اساسیترین مفاهیم در حیطهٔ طراحی داخلی به شمار میرود، زیرا قسمت پذیرایی و نشیمن خانه همچون قلب تپندهٔ خانه است که بیشتر دورهمیها، صحبتها، مجالس و مهمانیها در این قسمت انجام میشود. چیدمان سالن پذیرایی ازاینرو حائز اهمیت است که در اغلب اوقات، وسایل گرمایشی و سرمایشی در این قسمت از خانه قرار دارند؛ به همین جهت بهطور معمول سالن پذیرایی از دمای کاملاً مطلوبی برخوردار است. همچنین در اکثر مواقع شاهد حضور کانون گرم خانواده در این سالن هستیم. به طوری که طراحی دکوراسیون پذیرایی ایرانی تأثیر زیادی در روحیهٔ اعضای خانواده دارد. همهٔ این موارد نشاندهندهٔ اهمیت انتخاب دکوراسیون داخلی مناسب جهت چیدمان منزل شما است. در ادامهٔ این مقاله، بایدها و نبایدهای اساسی در طراحی دکوراسیون پذیرایی را مورد بررسی قرار میدهیم.
سبک دکوراسیون پذیرایی
پذیرایی، مهمترین قسمت هر خانهٔ ایرانی است، زیرا بیشتر از هر فضای دیگری مورد توجه مهمانان قرار میگیرد. علاوه بر این اکثر اعضای خانواده زمان بیشتری را در اتاق پذیرایی میگذرانند و میتوان گفت سالن پذیرایی محل مناسبی برای دور هم بودن اعضای خانواده است. پذیرایی را میتوان گل سرسبد دکوراسیون منزل ایرانی دانست، پس باید در خرید و چیدمان وسایل پذیرایی وسواس بیشتری به خرج داده و با کمک خلاقیت و سلیقه، آن را به طرز دلخواه دیزاین و دکور کرد. برخی از خانهها دکوراسیون مدرنتری دارند، به همین جهت تنها با صرف هزینهٔ کمی میتوان برای اتاق پذیرایی خانه، دیزاین و دکور متناسبی در نظر گرفت. برای طراحی دکوراسیون پذیرایی به سبک ایرانی اصیل و طرح سنتی، به هزینهٔ بهمراتب کمتری نیاز است. در صورت انتخاب سبک مدرن، از مبلهای راحتی برای تزیین اتاق نشیمن میتوان استفاده کرد. به این طریق میتوان محیط بسیار مناسبی برای استراحت و رهایی از تنشهای روزمرهٔ اعضای خانواده فراهم آورد. در صورت انتخاب سبک کلاسیک یا سلطنتی، خانه به محل مناسبی برای برگزاری هر نوع مهمانی و جشن تبدیل خواهد شد.
نقش نورپردازی در طراحی دکوراسیون پذیرایی
اهمیت نورپردازی در دکوراسیون اتاق نشیمن و پذیرایی، موضوعی غیر قابل انکار و بسیار مهم است. امروزه به کمک نورپردازی مناسب و اصولی میتوان حسوحالی خاص به فضاهای گوناگون بخشید. سالن پذیرایی با توجه به کارایی که دارد، نیازمند ایجاد فضایی گرم و صمیمی است. تجهیزات مناسب و زیبا در طراحی دکوراسیون پذیرایی بسیار مهم است. علاوه بر آن، یکی دیگر از ارکان واجب در زیبایی فضای پذیرایی، بهرهگیری از نور مناسب و تأمین روشنایی محیط به اندازهٔ کافی است. نورپردازی اولیهٔ فضا، بهخوبی زیبایی محیط را به چشم افراد هدیه میدهد. بهرهگیری از نور طبیعی با استفاده از پنجرههایی با اندازههای مختلف یا سقفهای مختلف، یک راه عالی برای تأمین نور پذیرایی است. این نوع نورپردازی، تأثیرات مثبت زیادی در طراحی دکوراسیون پذیرایی خواهند داشت.
تجهیزات مورد نیاز در طراحی دکوراسیون پذیرایی
در هنگام خرید وسایل دکوری و لوازم مورد نیاز برای دکور، توجه به ابعاد منزل، موضوعی بسیار کلیدی محسوب میشود. قبل از خرید لوازم اتاق پذیرایی حتماً به اندازه و ابعاد فضای مورد نظر باید دقت شود و با توجه به آن، اقلام لازم خریداری شود. خرید وسایلی که بسیار کوچکتر یا بزرگتر از فضای در دسترس هستند، باعث میشود که در چیدمان اتاق پذیرایی با مشکل مواجه شده و در نهایت، نتیجهٔ دلخواه و مطلوب از دکوراسیون حاصل نشود.
در ادامهٔ مطلب، سه مورد از لوازم اساسی در طراحی دکوراسیون پذیرایی را مورد بررسی قرار میدهیم که این لوازم عبارت است از:
فرش و پرده
یکی دیگر از مواردی که برای طراحی داخلی اتاق نشیمن و پذیرایی باید در نظر گرفته شود، استفاده از فرشها و پردههایی است که در کنار هم قرار میگیرند. در زمان انتخاب فرش و پردهٔ اتاق پذیرایی باید به همخوانی این موارد با سبک دکوراسیون مدنظر دقت کافی لحاظ شود، زیرا تعادل و ایجاد هارمونی باعث ایجاد زیبایی چشمنواز در محیط اتاق میشود. با انتخاب وسایل نامناسب و عدم بالانس این تعادل، نمیتوان دکوراسیون جذابی در خانه ایجاد کرد. در انتخاب پرده پذیرایی، علاوه بر زیبایی باید به کیفیت، هدف و جنس آن نیز توجه کرد، زیرا پردهها قسمت قابل توجهی از طول دیوار را اشغال میکنند. در صورتی که سالن پذیرایی مذکور از مقدار نور زیادی برخوردار نیست، بهتر است که از پردههای توری یا ابریشمی استفاده گردد. در صورتی که سالن پذیرایی آفتابگیر است و نیاز به کنترل میزان نور ورودی به اتاق دارد، توصیه میشود که از پردههای ضخیمتر استفاده شود.
مبلمان
انتخاب مدل مبل، به سلیقهٔ شخصی افراد و نوع سبک دکوراسیون منزل بستگی دارد. بهطور کلی برای مبلمان این بخش نیاز است که مبلی خریداری شودکه ضمن زیبایی ظاهری، کاملاً استاندارد بوده و مورد تأیید باشد. استاندارد بودن مبل به این معنا است که نشستن و بلند شدن روی آن و پذیرایی از مهمان مشکلساز نباشد. مبلمان اتاق پذیرایی بهطور دقیق طبق ابعاد فضای در دسترس طراحی میشود. ازاینرو تعداد تکههای آن باید حساب شده باشد. برای اینکه چیدمان مبل در قسمت پذیرایی به بهترین شکل انجام شود، بهتر است که از بزرگترین قطعه برای چیدمان شروع شود. بزرگترین قطعهٔ مبل باید در مقابل نقطه کانونی قرار داده شده و بقیه قسمتها مطابق آن چیده شود.
لوستر
انتخاب یک مدل لوستر جذاب و زیبا برای پذیرایی میتواند با نورپردازی خود، جان و روح تازهای به فضای اتاق ببخشد. لوستر با ارتعاشات نوری زیادی که دارد، چشمان افراد را به خود خیره کرده و حسوحالی خاص در فضا ایجاد میکند.
هزینهٔ طراحی دکوراسیون پذیرایی
بهطور کلی هزینهٔ مورد نیاز برای طراحی دکوراسیون پذیرایی بستگی به بودجهٔ در نظر گرفته شده دارد. در صورت کمبود بودجه و عدم دسترسی به موقعیت مالی کافی برای تعویض مبلمان و سایر وسایل موجود در پذیرایی، میتوان با تغییر روکش مبلها، تنوع قابل توجهی در فضای نشیمن و پذیرایی خانه ایجاد کرد. در این حالت بهتر است که به جزئیاتی همچون تودوزی و دوخت مبلها بسیار دقت شود.
کلام آخر
دکوراسیون داخلی منزل و پذیرایی بسیار مهم است. با داشتن دکوراسیونی زیبا و ایدهآل برای منزل میتوان طراوت و نشاط ویژهای را به خانه بخشید. در مقالهٔ فوق، مهمترین نکات در طراحی دکوراسیون پذیرایی را مورد بررسی قرار دادیم. رعایت نکات گفتهشده موجب ایجاد فضایی زیبا و چشمنواز میشود.