طراحی دکوراسیون مدرن امروزه به یکی از رایجترین و پرطرفدارترین روشهای چیدمان و دیزاین ساختمان تبدیل شده است. این سبک دکوراسیون که بهطور تقریبی نوپا محسوب میشود، در اوایل قرن بیستم در بین مردم رایج شد. بسیاری از صاحبنظران معتقدند که نقطهٔ اوج دکوراسیون به سبک مدرن، در اواخر دههٔ ۶۰ قرن نوزدهم به اوج خود رسیده است. دکوراسیون داخلی به سبک مدرن برای کسانی که خواهان سادگی و در عین حال فضای خلوت هستند، انتخابی بسیار مناسب به شمار میآید. سبک مدرن به معنای جدید و بدیع است و امروزه در بین ایرانیان نیز بسیار محبوب شده و طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. با دنبال کردن ادامهٔ این مطلب، مجموعهٔ ایران لایت شما را با نکات کاربردی دربارهٔ طراحی دکوراسیون مدرن آشنا کرده و میتوانید این مفهوم را از زاویهٔ دید این مجموعه به خوبی بشناسید.
طراحی دکوراسیون مدرن و خلق زیبایی درعین سادگی
دکوراسیون مدرن، سبکی تشکیل شده از سادگی و ظرافت و در عین حال کاربرد بالا است. در این سبک، طراحان از بهکارگیری طرحها و ایدههای شلوغ صرفنظر کرده و به دنبال راهی برای کاهش هرج و مرج ناشی از لوازم و چیدمان محیط هستند؛ بهعنوان مثال، یکی از مهمترین قوانین در طراحی دکوراسیون مدرن این است که از خرید لوازم غیرضروری باید صرفنظر شود. این سبک خرید لوازمی با کاربرد بالا را مقبولتر میداند. البته دقت کنید که منظور از کاربردی بودن وسیله، عدم توجه به زیبایی آن نیست؛ بلکه مدرنیته بودن، کاربرد را از دل زیبایی میخواهد. زیرا در سبک مدرن، خرید لوازم بدون کاربرد باعث بههمریختگی فضای ساختمان میشود. طراحان داخلی با ایجاد تغییرات کوچک در سبک مدرن، یکی از زیباترین روشهای دکوراسیون را با نام دکور مینیمال ایجاد کردند. مینیمالیسم، تفاوتهای کوچکی با سبک مدرن دارد که طراحان داخلی و معماران و افراد آشنا با نحوهٔ دکوراسیون و طراحی داخلی به خوبی این تفاوت را تشخیص میدهند.
چند ویژگی خاص از طراحی دکوراسیون مدرن
امروزه اکثر خانهها و یا برخی از دفاتر کار دارای فضای کوچکی هستند. با این وجود، کار طراح برای خلق دکوراسیون ساختمان در آن فضای کوچک بسیار سخت است. در نهایت نیز در برخی از موارد، طرح مورد نظر طبق سلیقهٔ مشتری نیست و آن را رد میکند. در این زمان، طراحی دکوراسیون مدرن توانسته است در کمترین زمان ممکن راهی به دل همگان باز کند. در ادامهٔ مطلب، چند مورد از اساسی و بنیادیترین ویژگیهای این سبک را مورد بررسی دقیقتر قرار میدهیم.
آرامش حاکم بر فضا در سبک مدرن
بسیاری از علاقهمندان به طراحی داخلی مدرن، افرادی دارای سلیقهٔ بسیار خاص هستند که روحیهٔ لطیف آنها را به دنبال محیطی آرام و به دور از هرگونه دغدغه سوق میدهد. همانطور که گفته شد، در بسیاری از بخشهای ساختمان از یک رنگ استفاده میشود. این تکرنگی موجب ایجاد فضای خاص و کاملاً منحصربهفرد در گوشهگوشهٔ فضای خانه میشود. در طراحی داخلی، شاهد موارد بسیاری از تأثیر سادگی فضا بر آرامش روان بودهایم.
انتخاب رنگ مناسب
با استفاده از رنگ خنثی یا مات که در طراحی دکوراسیون مدرن استفاده میشود، میتوان به فضای کوچک ساختمان عمق زیادی بخشید و زیبایی خارقالعادهای را در فضا ایجاد کرد؛ برای مثال بهکارگیری رنگهایی از قبیل رنگ سفید و خاکستری از بهترین گزینهها برای طراحی داخلی مدرن به شمار میآید. در دکوراسیون مدرن اغلب از یک رنگ برای بخشهای گوناگون استفاده شده و از این طریق، هارمونی رنگ به زیباترین شکل ممکن در فضا ایجاد میشود. بهطور معمول در سبک مدرن برای پوشش دیوارها، سقف و سایر وسایل، از یک رنگ استفاده میشود. تکرنگ بودن برخی بخشهای دکور موجب روشنایی بیشتر ساختمان شده و فضا را تا حد زیادی بزرگتر نشان میدهد.
لوازم در سبک مدرن
بهطور معمول لوازم به کار گرفته شده در سبک مدرن باید دارای جنس و کیفیت مرغوبی باشند. در این سبک، بهکارگیری فرش نرم و کرکی، یک عامل مهم در طراحی دکوراسیون مدرن محسوب میشود؛ بهعنوان مثال برای انتخاب مدل مبلمان و چیدمان دکوراسیون اتاق نشیمن، استفاده از یک فرش نرم و زیبا بههمراه یک دیوار تکرنگ و مبلمان ساده و به دور از تجملات، بهترین جلوهٔ ممکن را برای این بخش از خانه به ارمغان میآورد.
ایجاد خطوط ساده
یکی از مهمترین ویژگیها در طراحی به سبک مدرن، استفاده از خطوط ساده و تمیز در جایجای محیط است. بهطور معمول در طراحی دکوراسیون مدرن برای جلوگیری از تزیین و تجملات بیش از حد فضا، از خطوط ساده استفاده میشود. سبک مدرن با استفاده از اصول و قوانین مشخص، حس سادگی و آرامش را در کنار یکدیگر قرار میدهد.
چیدمان لوازم به سبک مدرن
پس از اتمام طراحی داخلی، نوبت به اجرای ایدههای مطرح شده و چیدمان لوازم میرسد. طراحان در بسیاری از مواقع برای چیدمان دکوراسیون داخلی خانههای مدرن از فرمهای L مانند و یا دایرهای و نیمدایره برای چیدمان مبلمان استفاده میکنند. در سبک مدرن، نیازی به رعایت تقارن در قسمتهای مختلف خانه نیست، زیرا ایجاد تقارن و رعایت آن تنها مختص سبک کلاسیک است. برای استفاده از پرده برای تکمیل فضای نشیمن یا هر فضای دیگری، توصیهٔ طراحان داخلی، بهکارگیری پردههای ساده و تکرنگ است که دارای رنگ ملایمی هستند. البته پردهٔ مدنظر باید از دوخت و ظاهری کاملا ساده برخوردار باشد.
ایجاد تعادل بین کارایی و زیبایی
در طراحی دکوراسیون مدرن، اغلب خانهها دارای نماهای خارجی بسیار بزرگ با جلوهٔ زیاد هستند. این نماها بهطور معمول با خطوط صاف شکل گرفتهاند. در طراحی نما با این ویژگی در بسیاری از موارد از عناصری مانند سنگ، شیشه، چوب و فلز استفاده میشود. این عناصر در بطن خود حس زیبایی را در عین کاربرد دارند. توجه به این مورد در طراحی فضای داخلی نیز دنبال میشود. شاید با شنیدن نام دکوراسیون مدرن، بسیاری از افراد تصور خانهٔ بیروح و عاری از هرگونه حس را در ذهن خود ایجاد کنند، در حالی که با حذف جزئیات از دکوراسیون خانه میتوان زیبایی خارقالعادهای در فضا ایجاد کرد. همانطور که گفته شد، سبک مدرن طرفدار زیبایی در دل سادگی است؛ به همین جهت خانههای دارای سبک مدرن به اصطلاح از مد نمیافتند و سبک آنها برای مدت طولانیتری نسبت به سایر سبکها ماندگار است.
کلام پایانی
در مطلب فوق، بسیاری از نکات و الزامات طراحی دکوراسیون مدرن مورد بررسی قرار گرفت. اگر به دنبال راهی برای رهایی ذهن از شلوغی و آرامش بیشتر هستید و فردی باسلیقه و سادهپسند محسوب میشوید، مجموعهٔ ایران لایت انتخاب دکوراسیون به سبک مدرن را به شما پیشنهاد میکند.