ایران لایت

نورپردازی نمای ساختمان اداری

نورپردازی نمای ساختمان اداری
آنچه در این مقاله می‌خوانید...

تنها یک نورپردازی متمایز است که بعد از معماری ایده‌آل برای یک سازه، سبب خاص شدن آن در محیط می‌شود. بدون شک با عبور از یک خیابان، توجه شما در دل تاریکی شب به نمای یک ساختمان جلب شده است. باید بگویم این جادوی نورپردازی نمای ساختمان اداری است که سبب افزایش توجه به آن مرکز می‌شود. کاری که نه تنها به زیبا سازی شهری کمک می‌کند، بلکه سبب ایمنی بیشتر عابر پیاده در دل شب هم خواهد شد.

از آنجایی که این روزها نه تنها در ایران، بلکه در خارج از کشور هم طراحان و معماران سعی بر آن دارند تا با نورپردازی اصولی و درست، توجه به ساختمان مربوطه را چند برابر کنند، ما هم بر خود واجب دانستیم تا در مورد این مهم مطالبی را به جهت آشنایی با شما عزیزان در میان بگذاریم. در این حوزه اگر تخصص ندارید، کافی است همراه ما باشید تا صاحب خاص‌ترین نورپردازی برای نمای ساختمان‌های بزرگ و کوچک خود باشید.

نورپردازی نمای ساختمان اداری چگونه است

چرا نورپردازی نما حائز اهمیت است؟

نورپردازی نمای ساختمان شاید زمانی برای تأثیرگذاری بیشتر در چشم مخاطب به کار گرفته می‌شد، اما امروزه بخش جدایی‌ناپذیر در زمان ساخت و ساز محسوب می‌شود. چرا که جنبه تبلیغاتی دارد و مشتری بیشتری را به سمت آن ساختمان اداری با نورپردازی نمای جذاب خود می‌کشاند. البته اگر این نورپردازی هدفمند و با کسب راهنمایی از مشاورین این حوزه مثل ایران لایت دنبال شده باشد.

مهم‌ترین اهداف نورپردازی نما می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ایجاد جلوه بصری جذاب در شهر
  • افزایش اعتبار و ارزش ساختمان
  • بازنمایی و تأکید بر جلوه‌های معماری
  • جلب توجه مشتری و جذب گردشگران
  • استفاده به عنوان یک المان تبلیغاتی
  • معرفی ساختمان‌های تجاری و فروشگاهی
نورپردازی نمای ساختمان اداری چرا مهم است؟

انواع محصولات برای استفاده نورپردازی نما

1. پروژکتور LED:

یکی از قدیمی‌ترین و پرکاربردترین محصولاتی که برای نورپردازی نمای ساختمان اداری از آن استفاده می‌شود، پروژکتور است. از آن‌ها در فضای داخلی و بیرونی برای نورپردازی حجمی و تأکیدی با توان‌های 1 تا 200 وات استفاده می‌شود.

2. وال واشر:

این محصول برای روشنایی خطی مورد استفاده قرار می‌گیرد و پرتاب نورهای یکنواخت با تنظیم سایه روشن مد نظر بر روی محل ایجاد می‌کند.

3. پروژکتور دفنی:

این کار به صورت دفنی در پای ستون‌ها برای متمایزتر کردن نمای ساختمان به صورت قائم استفاده می‌شود. نور این پروژکتور از کف شروع می‌شود و تا قائم بالا می‌رود. این چراغ‌ها قابلیت چرخش و تغییر زاویه را بعد از نصب ندارند.

4. چراغ چمنی:

در کنار نمای ساختمان برای نورپردازی فضای بیرونی ساختمان هم می‌توان از چراغ‌های چمنی استفاده کرد. روند نصب آن‌ها ساده است و کار با یک پایه نیزه‌ای دنبال می‌شود، به همین خاطر به آن‌ها پروژکتورهای چمنی نیزه‌ای هم می‌گویند.

5. جت لایت:

نورمخفی دفنی در باغچه ساختمان اداری

برای نورپردازی نمای ساختمان اداری در جهتی بلند و طولانی بیشتر از جت لایت استفاده می‌شود. بیشتر در درون شیارهای طولی در نماها از جت لایت استفاده می‌شود و پرتاب نور لایت‌ها تا 50 متر هم می‌رسد.

6. ریسه ال ای دی و نئوفلکسی:

ریسه‌ها بر پایه SMD تولید می‌شوند و توانایی پرتاب نور تا شعاع زیر یک متر را دارند. از این محصول برای نورهای مخفی و رابیزکاری‌های خاص استفاده می‌شود. در نورپردازی نمای ساختمان، به خصوص در شیارهای سنگ‌کاری شده، از این محصول به عنوان نور مخفی استفاده می‌کنند.

7. پیکسل:

به هر واحد نوری که قابلیت دستور گرفتن از یک سیستم کنترل مرکزی مانند DMX یا یک سیستم کامپیوتری یا هرگونه مرکز کنترل دیگری را داشته باشد، یک پیکسل نوری گفته می‌شود. از آنجایی که سیستم کنترل مرکزی 16 میلیون رنگ را ایجاد می‌کند، با توجه به سلیقه معمار در قاب‌های مختلف تیوپی، وال واشر و پروژکتور، این نورپردازی نمای ساختمان اداری دنبال می‌شود.

نکاتی که برای نورپردازی نما باید دانست

  • برای اینکه از منظر معرفی نما با تعریف حجمی موفق گام بردارید، نیاز است با تابش نور در مسیرها و جهت‌های متفاوت آشنایی کافی را داشته باشید. این کار با نورهای رنگی بیشتر به تصویر کشیده می‌شود که برای نما خیلی کاربرد ندارد. پس بهتر است با تغییر در شدت نورهای تابیده شده، این حجم‌دهی را به تصویر کشید.
  • برای تقویت فرم بین سطوح متفاوت در یک حجم، باید تفاوت در درخشندگی در نظر گرفته شود. پس نباید نور به صورت یکسان تابیده شود و برای ارتقای کیفیت بصری، باید تضادی در شدت روشنایی بین سطوح در نظر گرفته شود.
  • برای روشن کردن ستون‌ها، بیشتر از پروژکتور LED استفاده می‌شود. برای از بین بردن تیزی زاویه‌ها و نرم‌تر کردن آن، باید تجهیزات نوری روی ساختمان به شکلی حرفه‌ای مورد استفاده قرار بگیرد.
نکاتی برای نورپردازی نمای ساختمان اداری

عوامل تأثیرگذار بر قیمت نورپردازی نما

باید بگویم که نورپردازی نمای ساختمان اداری به دلیل بزرگی و مساحت بیشتر آن نسبت به نمای ساختمان مسکونی، قدری گران‌تر است. عوامل بسیاری مثل مساحت مدنظر برای نورپردازی نما، نوع نورپردازی با توجه به طراحی مدنظر، کیفیت تجهیزات مورد استفاده و شکل و شرایط نصب در کنار هزینه کارفرما، بر روی قیمت تمام‌شده یک نورپردازی تأثیرگذار است.

ما برای اینکه به یک قیمت مقرون به صرفه دست پیدا کنید و به منظور حذف هزینه‌های سربار اضافه، به شما توصیه می‌کنیم با متخصصین این امر در وب‌سایت ایران لایت ارتباط بگیرید. آن‌ها کم‌هزینه‌ترین راه‌ها را با کیفیت بسیار بالا به شما پیشنهاد خواهند داد.

کلام آخر در مورد نورپردازی نما

همان طور که در طول مقاله پیش رو مطالعه کردید، نورپردازی نمای ساختمان اداری این روزها جزئی جدایی‌ناپذیر از ساخت و ساز یک بنا محسوب می‌شود. این کار به دلیل جنبه تبلیغاتی نورپردازی و چشم‌گیر شدن سازه، و همچنین تأمین ایمنی لازم در مسیر رفت و آمد برای عابران و ایجاد جلوه بهتری در حوزه شهرسازی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

با وجود این همه اهمیت برای این موضوع، آیا زمان آن نرسیده است که از مشاوره‌های رایگان ایران لایت برای نورپردازی نمای ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی راهنمایی‌های لازم را به دست آوریم؟

امید است مطالب ارائه شده توانسته باشد نظر شما را در این راستا جلب کرده باشد و بهترین‌ها را در پیش روی شما قرار داده باشیم.

مکعب طلایی ایران لایت
تیم تولید محتوای ایران لایت

ما به عنوان تیم تولید محتوای ایران لایت، تلاش خودمان را می‌کنیم تا بهترین و کاربردی ترین محتوا‌ها را برای شما بنویسیم. تنها داشتهٔ ما، توجه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه لایت
با بخش های مختلف فروشگاه لایت آشنا شوید.

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

پیدا کردن راحت محصول با
دسته بندی محصولات
کمک گرفتن از مشاوران لایت در
پشتیبانی
انتخاب بهتر با
بررسی محصولات
در دسترس بودن خدمات در
حساب کاربری