نورپردازی آرایشگاه یکی از مهمترین مسائل در طراحی داخلی آن محسوب میشود. در هنر آرایشگری، دقت و توجه به جزئیات حرف اول را میزند. یک آرایشگر باید بسیار نکتهبین باشد. تأمین نور و روشنایی کافی در فضای آرایشگاه برای آرایشگر همچون پلی برای عبور است و کار او را بسیار راحتتر میکند. در ادامهٔ مطلب، اصول مهم در نورپردازی و تأمین روشنایی آرایشگاه را بهطور کامل و دقیق مورد بحث و بررسی قرار میدهیم. اگر آرایشگر بوده و در جستوجوی راهی برای طراحی داخلی منحصربهفرد و خاص در سالن زیبایی خود هستید، مجموعهٔ ایران لایت شما را به خواندن ادامهٔ این مطلب دعوت میکند.
اهمیت نورپردازی آرایشگاه
بهطور کلی نورپردازی آرایشگاه به صورت اصولی به عملکرد بهتر پرسنل کمک کرده تا مشتریان را بهخوبی ببینند و ارتباط بهتری با آنان برقرار کنند. علاوه بر این، برخورداری از نور و روشنایی کافی تأثیر مستقیم بر کیفیت کار و در نتیجه جلب رضایت مراجعین دارد. نورپردازی اگر به شیوهٔ اصولی و صحیح انجام شود، موجب افزایش سطح تمرکز و کاهش خطای دید افراد در انجام کارهای گوناگون میشود.
از دیگر دلایلی که توجه به نورپردازی را به امری ضروری تبدیل کرده است، دریافت احساس ویژه و خاص از محیط آرایشگاه برای افراد است. اکثر افراد در محیط تاریک و فضایی خالی از هرگونه روشنایی، احساس خستگی و استرس را زودتر از دیگر مواقع تجربه میکنند. محیط آرایشگاه نیاز به فضای گرم و صمیمی دارد. به همین علت از نور سرد با دمای نور بالا نمیتوان استفاده کرد. ایجاد حس صمیمیت در فضای آرایشگاه از ایجاد احساس خشکی و معذب بودن افراد حاضر در محیط به طرز چشمگیری میکاهد. بهرهگیری از نورهای گرمتر همچون ترکیب نور خورشید و مهتابی، انتخابی مناسب است.

نورپردازی آرایشگاه در فضاهای گوناگون آن
توجه به نوع نور منتشر شده در فضا، نکتهای مهم در نورپردازی سالن زیبایی به شمار میآید. به توصیهٔ متخصصان این حوزه، این نوع نور بهتر است که ترکیبی از نور زرد و مهتابی باشد تا موجب آزار چشم نشود. چند مورد از عوامل مهم و پرکاربرد در نورپردازی عبارت است از:
چراغ کار
چراغ کار کاربری گوناگونی دارد و به همین جهت با توجه به نوع نیاز به نور در محل مشخص نصب میشود.
جلوه و زیبایی فضا
چراغهای تزئینی از دیگر موارد کاربردی در نورپردازی و طراحی داخلی به شمار میآیند.
نورپردازی دور آینه
نورپردازی دور آینه، تسلط آرایشگر بر چهرهٔ مشتری را تا حد زیادی افزایش داده و کنترل بهتری در حین انجام کار برای آرایشگر فراهم میشود.

نور در آرایشگاه مردانه
در آرایشگاههای مردانه، تنوع لاینهای زیبایی همچون سالنهای زیبایی بانوان نیست. در حقیقت هیچ کدام از قسمتهای گوناگون همچون ناخن یا آرایش صورت در آرایشگاه مردانه وجود نداشته و خبری از این موارد نیست. به همین جهت این قسمت به نورپردازی تزئینی کمتری نیازمند است. مهمترین بخش در آرایشگاه مردانه، قسمت اصلاح و کوتاهی مو است. این بخش از حساسیت بالایی برخوردار بوده و به نورپردازی بسیار مناسبی نیاز دارد. عملکرد آرایشگر در آرایشگاه مردانه کمتر مورد قضاوت قرار میگیرد، زیرا آقایان نسبت به بانوان از حساسیت کمتری برخوردار هستند. با این حال، نورپردازی درست و اصولی میتواند کیفیت کار آرایشگر را تا حد بسیار زیادی افزایش داده و از این طریق، مشتریان زیادی جذب آرایشگاه شوند.
نقش نورپردازی در آرایشگاه زنانه
همانطور که گفته شد، در سالنهای آرایشی زنانه رقابت بسیار زیاد است، به همین جهت لازم است که از بهروزترین فناوریها و دقیقترین لوازم برای نورپردازی استفاده شود. بانوان، زیبایی ظاهری را دوست داشته و بهطور معمول ذاتاً برای آراستگی اهمیت ویژهای قائل هستند. برای آنان رنگ مو، مدل و سبک کوتاهی مو، زیبایی ناخن و آرایش صورت موضوعی نسبتاً مهم محسوب شده و نسبت به آن حساس هستند. به همین دلیل، انتخاب نور با بهترین رنگ و کیفیت مناسب برای آرایشگاه زنانه امری ضروری است. علاوه بر آن، نورپردازی آرایشگاه زنانه باید بهگونهای باشد که مانع از انعکاس رنگها و خطا برای آرایشگر شود.

روشنایی بخشهای گوناگون آرایشگاه
در آرایشگاه، فضاهای گوناگون وجود دارد که هرکدام بسته به نیاز و نوع کاربری که دارد، از نورپردازی خاص خود باید برخوردار شود. در ادامه به بررسی چند نمونه از فضاهای مذکور میپردازیم.
نورپردازی پذیرش و سالن انتظار
مشتری هنگام ورود به سالن قبل از هر چیز با قسمت پذیرایی و نشیمن آرایشگاه مواجه میشود. نورپردازی در این قسمت بهتر است که گرم و روشن طراحی شود، زیرا این تناژ، حس صمیمیت و راحتی را در محیط القا میکند. علاوه بر آن، نورهای سرد مانند آبی یا سفید باعث سوزش چشم و خستگی زودهنگام میشوند. سالن انتظار باید از نورپردازی بسیار مناسبی برخوردار باشد، زیرا در برخی از موارد، مراجعین مدتزمان نسبتاً زیادی را در اتاق انتظار میگذرانند. نورپردازی این قسمت نیز بهتر است گرم باشد تا احساس آرامش را در قلب مشتری جاری کند. بهرهگیری از نور طبیعی خورشید در این فضا تأثیر چشمگیری بر احساسات مشتری دارد.
نورپردازی فضای کاری آرایشگاه
نورپردازی مناسب و صحیح، در عملکرد آرایشگر و نتیجهٔ کار بسیار مؤثر است. توصیهٔ طراحان داخلی بر این است که در بخش کاری آرایشگاه، از نورپردازی با رنگی که به رنگ نور طبیعی نزدیکتر است، استفاده شود؛ بهعنوان مثال، با رنگ نور طبیعی میتوان رنگ مو را به درستی تشخیص داد.

دمای رنگ و نور
دمای رنگ نور نشاندهندهٔ میزان گرمی یا سردی نور است. با توجه به این موضوع که هر میزان که رنگ نور به سمت سردی میرود، دمای رنگ نور بیشتر میشود، صاحبنظران حوزهٔ نورپردازی معتقدند که بهترین دمای رنگ برای یک سالن زیبایی، محدودهٔ رنگ نور طبیعی با دمایی بین ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ کلوین است. در این دما، تشخیص جزییات کار برای آرایشگر راحتتر بوده و محیط آرایشگاه نیز سرشار از حس شادابی و سرزندگی مضاعف میشود. البته توجه به نوع چراغهای مورد استفاده نیز بسیار مهم است. بهرهگیری از لامپهای کم مصرف که از عمر طولانیتری برخوردار هستند، بهترین انتخاب است؛ بهعنوان مثال، لامپهای الایدی نور مناسبی داشته و طول عمر بالایی دارند.
کلام آخر
میزان روشنایی و نورپردازی آرایشگاه و سالن زیبایی بهتر است که بهطور یکدست و یکاندازه باشد. به بیان ساده، نور نباید به طرز اشتباه در محیط ساطع شود. وجود روشنایی کافی در آرایشگاه از خستگی و کلافگی مراجعین کم کرده و به آنها شور و نشاط مضاعف میبخشد.