قرار است امروز در مورد مهم ترین پارامتر در زمان عکاسی با شما بگویم که موضوع نورپردازی آن است. نورپردازی در عکاسی همانند همین هنر یک امر تخصصی است که نیاز به وسایلی در این زمینه دارد. یکی از مهم ترین مواردی که به شما کمک می کند تا سوژه های مد نظرتان را بهتر به تصویر بکشید سافت باکس است. برای این وسیله هم نیازی نیست که دست به جیب شوید و هزینه گزافی را متحمل شوید. چرا که با قدری خلاقیت و علاقه می توانید خود به ساخت سافت باکس مشغول شوید. برای اینکه عملکرد بهتری را از سافت باکس خود در خروجی کار شاهد باشید نیاز است پله پله در ادامه با ما برای ساخت این محصول همراه شوید.
سافت باکس: نورپردازی ملایم برای تصاویری دلنشین
سافت باکس، یکی از ابزارهای کارآمد در عرصه عکاسی و فیلمبرداری است که به خلق تصاویری چشمنواز با نورپردازی مطلوب یاری میرساند. وظیفه اصلی این وسیله، تبدیل نورهای خشن و ناموزون به نوری لطیف و یکنواخت است که برای عکاسی استاندارد و حرفهای ضروری است.
تاثیر ابعاد و فاصله سافت باکس بر کیفیت نورپردازی
دو عامل مهم در هنگام استفاده از سافت باکس، ابعاد و فاصله آن تا سوژه هستند. هرچه ابعاد سافت باکس بزرگتر باشد، نوری نرمتر و ملایمتر از آن ساطع میشود. همچنین، افزایش فاصله سافت باکس تا سوژه، به پهنتر شدن منبع نور و سایهدار شدن ملایمتر تصویر منجر میشود.
کاربردهای سافت باکس در عکاسی
از نور سافت باکس میتوان به عنوان نور اصلی (Key Light) یا نور پرکننده (Fill Light) استفاده کرد. نور اصلی، منبع نور غالب در صحنه است که سایهها را شکل میدهد، در حالی که نور پرکننده برای روشنتر کردن سایهها و ایجاد عمق در تصویر به کار گرفته میشود.
نکات کلیدی:
- سافت باکسها در ابعاد و اشکال مختلفی موجود هستند که هر کدام برای کاربردهای خاصی مناسب هستند.
- برای دستیابی به بهترین نتیجه، نوع سافت باکس و نحوه قرارگیری آن باید متناسب با سوژه و شرایط نوری صحنه انتخاب شود.
- استفاده از سافت باکس، به ویژه در عکاسی پرتره، میتواند به خلق تصاویری با جزئیات دقیق و ظاهری طبیعی و دلنشین کمک کند.
برای ساخت یک سافت باکس چه چیزی نیاز داریم؟
سافت باکس ها عموما به شکل مستطیلی، چهار ضلعی، هشت ضلعی و نواری در بازار به فروش می رسند. شکل هشت ضلعی این محصول قدری نور را نسبت به نمونه های دیگر نرم تر و طبیعی تر به سوژه می تابند. در ادامه روند ساخت آن را با شما به اشتراک می گذاریم با ما همراه باشید.
قدم اول: آماده سازی وسایل
در ابتدا باید وسایل فوق را برای ساخت سافت باکس آماده کنید. چسب مایع، اسپری رنگ مشکی، فویل آلومینیوم، رول کاغذ یا پارچه روشن، مقوا، چسب نواری و پیچ و مهره از مهم ترین مورادی است که در زمان ساخت به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
مرحله دوم: الگو سازی و اندازهگیری
برای ساخت این سافت باکس ابعادی با اندازه 76/2 در 63/5 برای الگو کشی نیاز است. سافت باکس به شکل یک ذوزنقه رسم شود. دو ضلع آن بزرگ و دو ضلع دیگر آن باید کوچک تر باشد. ضلع پایینی ذوزنقه بزرگ 76/2 سانتیمتر و زاویه اضلاع جانبی ۴۵ درجه است. ضلع کوچکتر هم که طول قاعده ذوزنقه است 63/5 سانتیمتر و زاویه کمی بیش از ۶۰ درجه باید باشد. طول ضلع بالایی هم عرض با فلاش شما خواهد بود.
مرحله سوم: نکاتی برای برش مقوا
در نظر داشته باشید که مقوای شما چهار طرف سافت باکس را قرار است تشکیل دهد. پس در ابتدا باید بگویم در زمان برش از قسمت بالا حدود ۵ تا ۷ سانتی متر برای فلاش باید باقی گذاشته شود. در قدم بعد بهتر است با کاتر این برش انجام شود تا خروجی نهایی کار تمیز تری را به شما بدهد. پس به یاد داشته باشید که طرح نهایی شما برای ساخت سافت باکس باید چهار ذوزنقه باشد که دو به دو سایز آن ها با هم برابر هستند.
مرحله چهارم: آماده سازی فضای داخلی
برای انعکاس بهتر نور از فضای داخلی سافت باکس نیاز است از فویل آلومینیومی برای پوشش داخلی کمک گرفته شود. پس با ابعادی بزرگ تر از مقوا های برش زده نیاز دارید که فویل های آلومینیومی خود را برش بزنید. اکنون می توانید یک طرف مقوا را که فضای داخلی سافت باکس را تشکیل می دهد را چسب بزنید و سپس فویل ها را روی آن بچسبانید. برای مستحکم تر شدن کار می توانید این کارا را دو لایه انجام دهید و برای قسمت های بیرونی و لبه کار از چسب نواری برای محکم تر شدن استفاده کنید.
مرحله پنجم: چسب پارچه ای دو طرفه را استفاده کنید
باید دو ضلع کوتاه بالایی را با چسب پارچهایی دو طرفه بپوشانید. این کار به خاطر نصب فلاش در جای خود است که مانع از شل شدن و افتادن آن می شود. دو ضلع کوتاه بالایی را با چسب پارچهایی دو طرفه بپوشانید.
مرحله ششم: چسباندن و نصب کار
اکنون زمان آن رسیده است که تمام بخش های کار را به یک دیگر متصل کنید. قسمت بالایی کار که قرار است فلاش در داخل آن قرار داده شود را حسابی چسب کاری و محکم کنید. این کار طول عمر کار شما را زیاد می کند و استحکام چند برابری را به آن می دهد. برای اینکه مطمئن شوید ساخت سافت باکس به درستی انجام شده است می توانید آن را بلند کنید و در صورت حرکت نکردن و پایدار بودن تمامی اضلاع کار شما درست مونتاژ شده است.
مرحله هفتم: رنگآمیزی کار
برای اینکه کار حرفه ای تر باشد می توانید آن را دو بار رنگ بزنید. بهتر است قسمت بالایی فلاش شما با روزنامه پوشانده شود چون این بخش نباید رنگ زده شود.
مرحله هشتم: ساخت سه پایه
بعد از آن که ساخت سافت باکس شما به پایان رسید برای نگه داشتن آن نیاز به یک سه پایه دارید. میتوانید از یک براکت آلومینیومی به شکل L استفاده کنید. این براکت را باید به دیواره کوچکتر سافت باکس وصل کنید. در وسط دیواره آن چند سوراخ ایجاد کنید و با پیچ و مهره آن را روی براکت متصل کنید.
مرحله نهم: آماده سازی پنل پخش کننده نور
باید یک رول کاغذی را روی زمین قرار دهید و سافت باکس را از قسمت بزرگ تر روی کاغذ قرار دهید. حال لبه های کاغذ را بالا بیاورید و به سافت باکس بچسبانید. برای یک نواخت تر شدن و نرمی بیشتر نور می توانید چندین لایه کاغذ را روی هم نصب کنید.
مرحله دهم: فلاش را نصب کنید
فلاش را در سوراخ قرار دهید و به آرامی فشار دهید تا جا بیفتد. با استفاده از نوار چسب حسابی آن را در سر جایش فیکس کنید.
کلام آخر در مورد ساخت سافت باکس
برای عکاسی کردن نیاز به تجهیزات به خصوصی است تا خروجی عکس نهایی کیفیت بیشتری داشته باشد. برای این منظور نیازی نیست هزینه خیلی زیادی را در ابتدای راه متحمل شوید. همان طور که در مقاله پیش رو مطالعه کردید ما روند ساخت سافت باکس را به شما آموزش دادیم. این محصول سبب می شود تا نور به درستی به کار تابیده شود و عکس و فیلم با کیفیت تری به شما تحویل داده شود.