ایران لایت

اصول طراحی دکوراسیون مهد کودک

طراحی دکوراسیون مهد کودک
آنچه در این مقاله می‌خوانید...

طراحی دکوراسیون مهد کودک نیازمند روش‌های تخصصی و فکرشده است. طراح برای دکور مهد باید از قوائد و اصول مشخصی پیروی کند. رعایت این اصول به شیوهٔ صحیح، منجر به کاهش چشمگیر درصد خطرات و آسیب‌های احتمالی برای کودکان می‌شود. کودکان از انرژی بالایی برخوردار هستند؛ ازاین‌رو در طراحی دکور مهد کودک باید فضا برای جست‌وخیز و تحرک بالای کودکان در نظر گرفته شود.

در این مقاله سعی داریم نکات کلیدی در زمینهٔ چیدمان و دکوراسیون مهد کودک را مورد بررسی قرار دهیم.

المان‌های طراحی دکوراسیون مهد کودک

امروزه با توجه به افزایش چشمگیر درصد مادران شاغل، بسیاری از کودکان ساعات زیادی از روز را در مهد کودک به‌سر می‌برند. ازاین‌رو مهد کودک باید به صورت فضایی دلنشین و آرامش‌بخش برای کودکان طراحی شود. کودک نیاز دارد که با محیط مهد و همچنین پرسنل مهد به‌خوبی ارتباط گرفته تا در این فضا احساس خوشایندی را تجربه کند. مهد کودک، اولین تجربهٔ حضور کودک به‌تنهایی در محیط عمومی محسوب می‌شود؛ ازاین‌رو باید در طراحی آن، به روحیات کودکانه دقت بسیاری داشت.

در تصور عموم مردم، بسیاری از مهد کودک‌ها فضایی مشابه به یکدیگر دارند. آن‌ها تفاوت چشمگیری در طراحی دکوراسیون این فضاها مشاهده نمی‌کنند. در نگاه اول ممکن است اینگونه به نظر برسد که طراحی دکوراسیون مهدهای مختلف مشابه به هم هستند. علت این شباهت، به‌کارگیری رنگ‌های شاد و متنوع در طراحی است. با کمی دقت می‌توان تفاوت‌های زیادی در طراحی دکوراسیون مهدهای مختلف مشاهده کرد.

استفاده از رنگ های شاد و جذاب برای راه پله مهد کودک

مهم‌ترین فاکتورها در طراحی دکوراسیون مهد کودک عبارتند از:

1. ایجاد محیط امن در طراحی دکوراسیون مهد کودک

کودک برای تجربهٔ آرامش باید در محیطی قرارگیرد که در آن احساس امنیت کند. احساس امنیت در مهد کودک، فرصت ارتباط گیری بهتر و همچنین یادگیری عمیق‌تری را برای نوآموز فراهم می‌کند. علاوه بر آن، محیط امن به کودک امکان بروز احساسات و شادی و نشاط بیشتر را می‌دهد. طراحی دکوراسیون مهد کودک نباید محیط را بسیار شلوغ و پر وسیله کند، زیرا محیط‌های شلوغ، اجازهٔ تحرک و جنب‌وجوش کافی برای دفع انرژی به کودکان نمی‌دهد؛ ازاین‌رو لازم است محیط مهد کودک نه بسیار شلوغ و نه بسیار خلوت باشد. مهد کودک، فضایی برای پرورش روح و جسم کودک بوده که ایجاد محیط مناسب، سهم چشمگیری در پرورش درست و شکل‌گیری خلق‌وخوی نوآموز دارد.

2. تهیهٔ کمد شخصی برای هر نوآموز

کودکان در مهد کودک نیازمند فضایی برای لوازم خود هستند. شخصی‌سازی بخش کوچکی از فضای مهد، به کودکان حس راحتی بیشتری می‌دهد. این کار به کودک کمک می‌کند که با نظم و قراردادن لوازم شخصی خود در جای مشخص به‌خوبی آشنا شود و به‌مرور، این رفتار در ذهن او نهادینه شود. این آموزش برای کودکان با سن کم نیز بسیار مناسب است. کودکان با دسترسی به فضای شخصی خود، لوازم موردعلاقه و لوازم موردنیاز خود را در جای مشخص می‌گذارند. با این کار دیگر نگران گم‌شدن وسایل‌شان نیستند؛ ازاین‌رو احساس امنیت بیشتری در محیط مهد کودک تجربه می‌کنند.

کمد های شخصی برای هر کودک در دکوراسیون مهد کودک

3. ترکیب طبیعت و کلاس درس در طراحی دکوراسیون مهد کودک

ترکیب طبیعت با محیط آموزشی، ایده‌ای مناسب برای طراحی دکوراسیون مهد کودک است. به‌کارگیری گل‌های مختلف‌، گیاهان سبز رنگ و حتی درخت در کلاس موجب ایجاد حس خوب و آرامش برای شاگردان و حتی مربی آموزشی می‌شود. تعجب نکنید! احساس آرامش در مربی موضوعی بسیار مهم است، زیرا مربی در ارتباط مستقیم با کودک است، و این آرامش درونی را به‌راحتی به قلب و ذهن کودکان انتقال می‌دهد. علاوه بر این، وجود گیاهان ذهن کودک را با تغییرات فصلی به خوبی آشنا می‌کند.

4. طراحی مکانی برای استراحت کودکان

امروزه بسیاری از خانواده‌ها، کم‌جمعیت به‌شمار می‌آیند. ازاین‌رو به‌طور معمول، کودکان در فضایی آرام و به‌دور از همهمه رشد پیدا کرده‌اند. برای آن‌ها، سروصدای زیاد در مهد کودک باعث کلافگی و عدم تمرکز می‌شود. همچنین بسیاری از کودکان پس از داشتن تحرک زیاد و بازی‌های مختلف، احساس خستگی می‌کنند. در نظر گرفتن فضای کوچکی به‌دور از هیاهو و سروصدای محیط مهد، برای کودکان همچون قرص تجدید انرژی عمل می‌کند.

تعیین مکان استراحت مشخص با محیطی شاد و تشک و بالش

به‌کارگیری رنگ‌های گوناگون در طراحی دکوراسیون مهد کودک

نوآموزان مهد کودک از محیط‌های رنگارنگ استقبال بیشتری می‌کنند، چراکه ذهن آن‌ها علاقهٔ زیادی به رنگ‌های شاد و تنوع رنگی بالا دارد. رنگ‌های گوناگون، تأثیرات مختلفی بر ذهن و خلق‌وخوی کودکان می‌گذارد؛ ازاین‌رو به‌کارگیری رنگ‌ها با توجه به تاثیر آن‌ها، روشی عالی در طراحی دکوراسیون مهد کودک است. جالب است بدانید که رنگ‌ها بر رفتار کودکان با یکدیگر نیز بسیار تأثیرگذار هستند. در، دیوار، پنجره‌ها، میز و صندلی و به‌طور کلی هر بخش از محیط را می‌توان با رنگ مناسب طراحی کرد. به‌طور معمول رنگ‌های گرم در کودکان موجب انرژی بیشتر آن‌ها می‌شود؛ به‌عنوان مثال رنگ قرمز در افزایش هیجان کودک و همچنین افزایش اشتهای او نقش کلیدی دارد.

توجه به نقش حیاط زیبا در طراحی دکوراسیون مهد کودک

خلق حیاط رویایی برای کودکان، تأثیر زیادی در جذب نوآموز به مهد کودک دارد. حیاط با ابعاد بزرگ و سرسبز و دلباز، با وسایل بازی مناسب برای کودکان، فضایی مناسب برای بازی کودکان با یکدیگر است. طراحی دکوراسیون مهد کودک باید به گونه‌ای باشد که کودکان در حیاط مهد، اجازهٔ جنب‌وجوش و تخلیهٔ انرژی به کمک بازی‌های حرکتی را به‌خوبی داشته باشند. حیاط مهد، فضایی مناسب برای ارتباط بیشتر کودکان با یکدیگر و انجام بازی‌های گروهی می‌باشد؛ ازاین‌رو باید طراحی آن، نظم خاصی را دنبال کند. توصیه می‌شود بخشی از فضای حیاط برای بازی‌‌های گروهی، با چمن مصنوعی پوشش داده شود. همچنین برای قرارگیری لوازم بازی همچون تاب و سرسره و چرخ‌وفلک، بهتر است که لوازم در کنار یکدیگر و گوشه‌ای از فضای حیاط چیدمان شود. تفکیک فضاهای مختلف حیاط با تغییر کف‌پوش آن، کار بسیار راحتی است.

کلام آخر

مهد کودک، اولین فضا برای رشد و شکل‌گیری عادات و خلق‌وخوی نوآموزان است. در مقالهٔ فوق، نکات کلیدی در تأثیر طراحی دکوراسیون مهد کودک را به‌خوبی بررسی کردیم. دقت و توجه به نکات فوق در هنگام طراحی و چیدمان لوازم مهد، نقش زیادی در ایجاد فضای مناسب برای کوکان و همچنین خاطره‌سازی زیبا از مهد کودک برای آن‌ها دارد.

مکعب طلایی ایران لایت
تیم تولید محتوای ایران لایت

ما به عنوان تیم تولید محتوای ایران لایت، تلاش خودمان را می‌کنیم تا بهترین و کاربردی ترین محتوا‌ها را برای شما بنویسیم. تنها داشتهٔ ما، توجه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه لایت
با بخش های مختلف فروشگاه لایت آشنا شوید.

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

پیدا کردن راحت محصول با
دسته بندی محصولات
کمک گرفتن از مشاوران لایت در
پشتیبانی
انتخاب بهتر با
بررسی محصولات
در دسترس بودن خدمات در
حساب کاربری