طراحی دکوراسیون اداری این روزها به یکی از مهمترین عوامل در میزان موفقیت ادارات و سازمانهای گوناگون تبدیل شده است. یک فضای اداری خوب و مناسب میتواند به کارکنان در تجربهٔ احساس راحتی و آرامش بیشتر کمک بسیار زیادی کند. همچنین ایجاد این فضا در عملکرد بهتر و رسیدگی کارمندان اداره به وظایف خود نقش بسیار پررنگی دارد. دکوراسیون اداری علاوه بر تأثیر زیادی که بر زیبایی بصری فضای کار و ایجاد محیط دلنشین دارد، نقش چشمگیری در بیان و نمایش هویت شرکت نیز دارا میباشد. اگر قصد تأسیس شرکت یا دفتر کار برای بیزینس خود را دارید و یا اگر تصمیم به تغییر دکوراسیون و ایجاد فضای جدید و متنوع در محل کار خود گرفتهاید، شما را به خواندن ادامهٔ این مقاله دعوت میکنیم.
نقش نحوهٔ چیدمان بر روند کار سازمان
طراحی دکوراسیون اداری بر افزایش یا کاهش عملکرد نیروهای اداری تأثیر مستقیم میگذارد. یک طراحی داخلی مناسب برای فضای اداری موجب رضایت کارکنان از محیط کار، افزایش کارایی آنها و همچنین بهرهوری بهتر، ایجاد حس مالکیت و تعلق، مشارکت و کار گروهی در کارکنان آن سازمان میشود. همه موارد ذکر شده باعث میشود که افراد با رضایت و میل باطنی در محل کار حاضر شده و به انجام وظایف خود به نحو احسن بپردازند.
تأثیر مبلمان اداری در دکوراسیون
به کلیهٔ تجهیزات و لوازمی که در فضای اداری استفاده میشود، مبلمان اداری میگویند. هدف از بهکارگیری این عناصر و تجهیزات در دکوراسیون سازمان، ایجاد سهولت در کار است. عناصر مذکور در مبلمان اداری شامل انواع میز و صندلی و انواع پارتیشن میباشد. مبلمان اداری، جلوهٔ شرکت را زیباتر و چشمنوازتر کرده و نحوهٔ عملکرد حوزهٔ کاری را تا حد چشمگیری بهبود میبخشد. خوب است بدانید که مبلمان فقط برای انجام کارهای اداری نیست. این عناصر بر روابط کارکنان، کارایی و بهرهوری بهتر و سلامت جسمانی افراد تأثیر شگفتانگیزی میگذارند. به همین دلیل بسیاری از افراد معتقدند که انتخاب مبلمان اداری مناسب و صحیح مکان مورد نظر، یک علم و چه بسا یک هنر است. برای انتخاب بهترین مبلمان برای دکوراسیون اداری سازمان مد نظر باید اطلاعات کاملی از ویژگیهای مبلمان اداری کسب کنید. در این میان به یاد داشته باشید که نیازهای محیط کار در انتخاب لوازم و مبلمان اداری بسیار مهم و قابل تأمل است.
نظم در طراحی دکوراسیون اداری
طراحی دکوراسیون اداری و ایجاد محیط با سبک چیدمان مناسب خدمات شرکت، باعث نظم و سازماندهی بیشتر و مناسبتر محیط میشود. با کمک دکوراسیون اصولی، از کمترین ابعاد فضا میتوان بیشترین استفاده را برد. دسترسی آسان به آرشیو و فایلهای مورد نیاز کارکنان و دسترسی به نقاط مختلف محل کار از جمله فواید اصلی نظم در طراحی داخلی سازمانهای مختلف محسوب میشود. ایجاد نظم و بهکارگیری عناصر زیباییشناسی، محیطی مطلوب و بهینه را برای کارکنان مجموعه ایجاد میکند. افراد شاغل، مدتزمان زیادی از شبانهروز خود را در محل کار میگذرانند، ازاینرو با طراحی مناسب و هوشمندانهٔ فضای اداری و فراهم نمودن فضایی با کارکرد راحت میتوان رضایت کارکنان و امکان تولیدات شرکت را تا حد قابل توجهی افزایش داد.
طراحی دکوراسیون اداری به سبک مدرن
سبکهای مختلف و بسیار متنوعی در طراحی دکوراسیون اداری وجود دارد. یکی از سبکهای رایج و بسیار پرطرفدار، سبک مدرن است. این سبک بر اساس طرحهای روز و استفاده از متریالهای جدید و زیبا طراحی شده است. امروزه دکوراسیون اداری مدرن با توجه به سلایق افراد مختلف و نوع خدماتی که در سازمان ارائه میشود، قابل تغییر است. به عبارتی برای انتخاب نوع چیدمان ادارات و سازمانها، قوانین سختگیرانه و پیچ در پیچی وجود ندارد. اولویت اصلی در طراحی به سبک مدرن، دوری از وسایل اضافی است. به بیان سادهتر، سبک مدرن طرفدار سادگی است. در این سبک لوازمی که استفاده نمیشوند، تا حد امکان از دکوراسیون فضا حذف میشوند. سادگی در سبک مدرن در رنگ، نور، اکسسوریها و سایر وسایل به کار رفته در فضای شرکت بهدور از اشکال و فرمهای لوکس و پیچیده کاملاً قابل مشاهده است.
رنگ مناسب در طراحی دکوراسیون اداری
برای انتخاب رنگ مناسب برای فضا، علاوه بر شناخت فعالیت، رنگ سازمانی هر دفتر نیز امری بسیار مهم تلقی میشود. رنگ سازمانی، مهمترین معیار در تم رنگی کلی هر سازمانی است که بر اساس آن، از تکنیکهای مختلف برای طراحی دکوراسیون اداری استفاده میشود. با کمک رنگ سازمانی، میتوان طراحی زیبا و هماهنگ با محیط برای دیوارها و کمدهای شرکت در نظر گرفته و از این طریق، محیط اداری خود را به فضایی بسیار خاص و انحصاری تبدیل کرد، بهعنوان مثال در اجرای تکنیک رنگآمیزی تک رنگ، تنها از یک رنگ (hue) استفاده شده و با ایجاد تغییرات کوچکی همچون تاریکی و روشنایی میتوان محیطی با فضای متفاوت به وجود آورد.
طراحی پیشخوان متفاوت برای منشی
در اکثر مواقع با ورود به بسیاری از دفاتر اداری، اولین فضایی که افراد با آن روبهرو میشوند، پیشخوان و فضای کاری منشی مجموعه است. منشی با تمام مجموعه از جمله واحد مدیریت و کارکنان بخش اداری بهطور مستقیم در ارتباط است. وظیفهٔ اصلی او ایجاد هماهنگی و برنامهریزی منظم در برنامههای گوناگون است، ازاینرو پیشخوان و فضای کاری منشی بهگونهای طراحی میشود که بهراحتی و با اولین نگاه، در معرض دید بازدیدکنندگان شرکت قرار گیرد. علاوه بر آن، پیشخوان نباید مانع از دسترسی آسان منشی به بخشهای گوناگون سازمان شود. به بیان ساده، منشی قلب هر دفتر اداری و نقطهٔ ارتباط بخشهای مختلف در اکثر شرکتها با انواع کاربری است.
محل قرارگیری دفتر مدیرعامل در سازمان
مدیر سازمان و مجموعه بهطور مستقیم با منشی و مسئول دفتر و اتاق جلسات در ارتباط است، ازاینرو توصیه میشود که از طریق یک درب جداگانه به این دو فضا دسترسی داشته باشد. اگر اتاق مدیریت مساحت زیادی ندارد و کوچک است، بهتر است که از قرار دادن میز جلسه در آن خودداری شود. در این حال میتوان با کمی خلاقیت در طراحی و با انتخاب یک میز مدیریتی مناسب و اتصال آن به میزی دیگری به نام میز جلسه، یک جایگزین مناسب برای این مشکل پیدا کرد. البته شما میتوانید در صورتی که فضای مناسب در اختیار دارید، از هر دو مورد ذکر شده در اتاق مدیریت بهره ببرید. دقت کنید که اگر اتاق مدیریت و اتاق جلسات دو اتاق مجزا هستند، بهتر است طراحی این فضا بهگونهای انجام شود که مدیر شرکت تا حد امکان از ورودی مستقیم سالن استفاده کرده و نیازی به عبور از اتاق دیگر نداشته باشد.
کلام آخر
در طراحی دکوراسیون اداری، رعایت نکات ذکر شده تا حد زیادی جلوهٔ خاص و منحصربهفردی به فضای شرکت شما میدهد. برای انتخاب نوع طراحی شرکت خود بهتر است با توجه به نکات این مقاله از مجموعه ایران لایت، سلیقهٔ شخصی خود را مشخص کرده و نظر خود را به طراح مربوطه بیان کنید.