نورپردازی، عنصری کلیدی در دکوراسیون داخلی است که با ایجاد عمق و سایهپردازی، به فضا جان میبخشد و دکوراسیونتان را خاصتر به تصویر میکشد. نورپردازی درست و اصولی، بر هارمونی رنگ و تمهای رنگی عناصر فضا نیز تأثیرگذار است.
با گسترش تنوع اکسسوریهای مرتبط با نورپردازی، این عنصر دکوراتیو در قالبهای مختلفی به نمایش گذاشته میشود. برای مثال، در برخی قسمتهای منزل مانند زیر کابینتها، از نور مخفی یا توکار استفاده میشود، و در بخشهای دیگر مانند سقف اتاق پذیرایی، نورپردازی روکار به کار میرود.
چراغهای روکار یا چراغهای سقفی، انواعی از چراغهای نور مصنوعی هستند که به صورت مستقیم به سقف نصب میشوند. از این سبک نورپردازی میتوان در هر محیط و بستری استفاده کرد، از اتاق نشیمن و آشپزخانه گرفته تا اتاق کنفرانس و اتاق خواب. به دلیل کاربرد گسترده این نوع نورپردازی، در ادامه به بررسی بیشتر آن میپردازیم.
با نورپردازی روکار آشنا شویم
نورپردازی روکار یا همان چراغهای سقفی، یکی از پرکاربردترین انواع نورپردازی در محیط محسوب میشود. در هر فضایی میتوان از این سبک استفاده کرد و مزیتهای بیشماری را در کنار نصب و استفاده آسان به همراه دارد.
در یک کلام، برای آشنایی بیشتر باید بگویم از نظر شکل و شمایل و حالت نصب، دقیقاً در نقطه مقابل چراغهای توکار قرار دارند. از این چراغها بر روی سقف، دیوار و یا هر مکان دیگری استفاده میشود. چراغ روکار مکعبی، گنبدی، دایرهای، مستطیلی و انواع دیگر از نمونههای این محصول به شمار میآید.
با نورپردازی روکار، دست شما برای انتخاب بسیار باز است. اما به علت تمایز بین این سبک از نورپردازی با نورپردازی توکار، توصیه میکنیم از مشاورین ایرانلایت برای بهتر دیده شدن این تصویرسازی در محیط، مشاورههای لازم را دریافت کنید.
انتخاب درست نورپردازی روکار، سبب پخش یکنواختتر نور در محیط و مدرنتر دیده شدن فضا میشود. به یاد داشته باشید که این چراغها به شکل ثابت با نصب دائمی یا به صورت متحرک شبیه چراغهای آویز مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع نورپردازی روکار
چراغهای روکار کممصرف هستند و گرمای زیادی را تولید نمیکنند. از سویی دیگر، اگر با نصب و استفاده اصولی از آنها آشنایی لازم را داشته باشید، سبب آزار چشم شما نیز نمیشوند. گزینههای بسیاری برای این مهم در پیش روی شما قرار دارد که در ادامه آنها را با شما به اشتراک میگذاریم. به چراغهای روکار، چراغهای نور مصنوعی هم گفته میشود.
چراغهای سقفی روکار
یکی از روتینترین نمونههای روکار مربوط میشود به چراغهای سقفی که به صورت صفحهای رو سقف به صورت یکنواخت نصب میشود. این چراغها به صورت کامل با سقف ادغام میشوند و برای روشنایی بخشهای داخلی بیشتر کاربرد دارند.
چراغ خطی روکار
چراغهای خطی در کنار نورپردازی برای زیباسازی هم مورد استفاده قرار میگیرند. به این چراغها لاینهای نوری نیز گفته میشود که مزایای بسیاری را برای کاربر به همراه دارد.
نصب آسان و قابلیت نصب بر روی سقف، دیوار و ستون از مزیتهای بارز این سبک از نورپردازی روکار محسوب میشود. این محصولات از منظر رنگ، توان، ابعاد، شکل ظاهری و بسیاری موارد دیگر با تنوع بالا در اختیار شما قرار داده میشود. به دلیل استفاده از تکنولوژی LED، مصرف بسیار پایینی را به همراه دارد و ظاهر بسیار شیکی را در فضا برای شما فراهم میکند.
چراغهای آویز روکار
بدون شک چراغهای قدیمی که به صورت آویز تنها با یک سیم از وسط سقف آویزان بودند را به یاد دارید. این محصول این روزها با شکل و شمایل بسیار متفاوت در منزل شما مهمان میشود.
نصب بسیار آسان، تنوع بسیار گسترده، نمونههای ریموتدار با قابلیت تنظیم شدت روشنایی از مزیتهای این محصول قدیمی و بهروز شده محسوب میشود.
برای فضاهایی که نیاز به تمرکز بیشتر است مثل بالای میز ناهارخوری یا در اتاق کنفرانس بالای میز کار، عموماً این چراغهای آویز مورد استفاده قرار میگیرند.
چراغهای دیواری روکار
از این چراغها عموماً برای زاویه تابش نور به صورت عمودی رو به بالا و پایین استفاده میشود. این نورپردازی روکار را برای فضاهای بیرون مثل دیوار حیاط یا پارکینگ و فضای داخلی مثل اتاق خواب شبیه چراغ خواب دیواری استفاده میشود.
چراغهای ریلی روکار
برای فضاهایی که قرار است نور به صورت تأکیدی مورد استفاده قرار داده شود، از چراغهای ریلی کمک میگیرند. برای مثال، برای بهتر دیده شدن ویترین یک مغازه یا شیء خاصی در یک گالری، چراغهای ریلی بسیار به بهتر دیده شدن آن بخش کمک میکنند.
به خاطر وجود ریل، میتوان چراغها را در داخل ریل جابجا کرد و همین امر زاویه تابش را برای شما قابل تنظیم میکند. این نورپردازی روکار قابلیت این را دارد که به صورت ۳۶۰ درجه بچرخد و نور را تنظیم کند.
چراغهای روکار ریلی برای گالریهای هنری و فروشگاه با تمهای رنگی متنوع در وبسایت ایرانلایت قابل عرضه است.
کاربرد چراغ روکار
- منزل: به منظور تأمین نور در بخشهای مهم منزل مثل اتاق نشیمن، آشپزخانه، اتاق خواب، حمام و اتاق کار کاربرد دارد.
- مکانهای عمومی: برای تأمین نور اصلی و روشنایی کلیه فضای مورد استفاده از نورپردازی روکار استفاده میکنند.
- ساختمانهای اداری و تجاری: برای بیشتر دیده شدن و متمایزتر شدن یک ساختمان از نور به صورت روکار کمک گرفته میشود؛ مثلاً نورپردازی مراکز خرید، هتلها و یا ساختمانهای اداری در این بخش جای داده میشوند.
- مکانهای صنعتی: نور در این حوزه بیشتر به جهت افزایش امنیت و ایمنی کاربر دارد. از انبار تا کارخانههای بزرگ، نورپردازی روکار به جهت تمرکز بیشتر در کار به کار گرفته میشود. این نوع از نورپردازی حوادث جانی را به حداقل ممکن میرساند.
- مکانهای تفریحی: برای روشنایی و استفاده بهتر از سالن سینما، شهر بازی و یا هر بخش تفریحی، نورپردازی روکار به سبکهای متمایز کاربرد دارد. حتی برای رستوران و کافیشاپ هم نور روکار با تمهای رنگی متنوع برای جلب توجه استفاده میشود.
کلام آخر در مورد نورپردازی روکار
همان طور که در مقاله پیش رو مطالعه کردید، نورپردازی روکار درست در نقطه مقابل نورپردازی توکار قرار دارد. از مزیتهای این سبک از ایدهپردازی در دکوراسیون داخلی میتوان به تنوع و گستردگی آن اشاره داشت که با تمهای رنگی و میزان نور متمایز در اختیار شما قرار داده میشود. از سویی دیگر، استفاده از آن بسیار آسان است و شما در هر بخشی از منزل و محیط کار میتوانید از آن استفاده کنید.
در صورتی که تمایل داشتید نورپردازی اصولیتری را در هر بخش و مکانی دنبال کنید، به شما توصیه میکنیم با مشاورین ایرانلایت در این راستا در ارتباط باشید.