امروز میخواهیم به بررسی دو سبک از نورپردازی در محیط بپردازیم. برای تمایز هر یک و آشنایی با کاربردهایشان، ابتدا باید تعریفی درست از هر کدام ارائه دهیم. در این مقاله به بررسی نورپردازی به سبک روکار و توکار میپردازیم.
به طور کلی، اصلیترین تفاوت این دو نوع نورپردازی در محل نصب آنها است. در نمونه توکار، تنها قابی دیده میشود و بدنه چراغ که نور اصلی را تأمین میکند، قابل مشاهده نیست. در مقابل، در نمونه روکار، چراغها به صورت مستقیم قابل مشاهده هستند.
بنابراین، مشاهده هاله نور در نمونه توکار و مشاهده خود چراغ در نمونه روکار، اصلیترین تمایز این دو سبک از نورپردازی محسوب میشود. در ادامه به بررسی بیشتر این دو نوع نورپردازی میپردازیم تا در زمان انتخاب، بتوانید هوشمندانهتر تصمیم بگیرید.
آشنایی بیشتر با نورپردازی توکار و روکار
روش نصب:
- نورپردازی توکار باید پیش از ساخت و ساز نهایی و قبل از اتمام گچکاری انجام شود.
- نورپردازی روکار با سیمکشی ساده و استفاده از چراغهای آویز متنوع قابل اجرا است.
کیفیت و نوع نور:
- نورپردازی روکار مستقیم و با کیفیت بالا است.
- نورپردازی توکار غیرمستقیم و با کیفیت بالا انجام میشود.
تنوع طرح:
- طرحهای نورپردازی روکار بسیار متنوع و طرحهای توکار محدودتر هستند.
کاربرد:
- نورپردازی روکار برای سقفهای بلند مناسبتر است.
- نورپردازی توکار برای سقفهای کوتاهتر و مدرنتر جلوه میدهد.
محل استفاده:
- از نورپردازی توکار در محیطهای اداری، اتاق خواب، آشپزخانه، سرویسهای بهداشتی، سالن مطالعه و دفتر کار استفاده میشود که به نور زیاد نیازی نیست.
- از نورپردازی روکار برای تأمین نور فضاهای بزرگ مثل ساختمانهای تجاری، سالن پذیرایی، تالارهای عروسی، محیطهای مسکونی، سالنهای همایش و هر مکان بزرگ دیگری استفاده میشود.
استفاده ترکیبی:
- میتوان از این دو نوع نورپردازی به صورت ترکیبی استفاده کرد، مثلاً در آشپزخانه از نور مخفی توکار زیر کابینت و لوستر روکار برای زیبایی استفاده میشود.
سیمکشی نورپردازی توکار و روکار
همانطور که میدانید، برای نورپردازی به شکل توکار، باید پیش از گچکاری نهایی و ساختوساز نهایی، کارها در بستر مورد نظر انجام شود. برای نصب قابهای مخصوص به نورپردازی توکار از سقف کاذب یا کناف استفاده میشود.
در حالی که سیمکشی نورپردازی روکار تنها با یک سیم که در زمان سیمکشی اصلی ساختمان از سقف عبور کرده است، دنبال میشود. برای کسانی که میخواهند فضا مدرنتر دیده شود و چیزی از سقف و دیوار آویزان نباشد، بهتر است در زمان مرمت و بازسازی از پنلهای مخصوص برای نورپردازی به روش توکار استفاده کنند.
برای این منظور میتوانید از مشاورههای رایگان تیم ایران لایت راهنماییهای لازم را دریافت کنید. صفر تا صد محصولات برای نورپردازی به هر دو روش در اختیار شما قرار دارد.
چه زمانی از نورپردازی روکار و توکار استفاده میشود؟
همانطور که اشاره شد، نوع نصب توکار و روکار، وجه تمایز اصلی این دو محسوب میشود. حال بد نیست که بدانید در چه مکانی از این دو نورپردازی میتوان استفاده کرد. ارتفاع سقف و کاربرد نور در محیط، شما را در زمان استفاده به درک درستی میرساند.
نورپردازی روکار:
- برای سقفهایی که ارتفاع آنها بلندتر است و نیاز است نور به صورت یکنواخت در محیط پخش شود، از نورپردازی روکار شبیه لوسترهای بزرگ با قابلیت پخش نور در فضای بیشتر استفاده کنید.
- در این نوع، به دلیل کمتر شدن ارتفاع سقف به کمک چراغهای آویز، منبع نور به زمین نزدیکتر میشود و همین امر مقدار نور تابشی را افزایش میدهد.
نورپردازی توکار:
- در محیطهایی که سقف کوتاهتری دارد و آویزان بودن چراغ از سقف سبب آشفتگی در محیط میشود، کاربرد دارد.
- این نوع نورپردازی توکار سبب میشود که محیط روشنتر و مدرنتر به تصویر کشیده شود.
تنوع و حق انتخاب مشتری در دو سبک نورپردازی
نورپردازی توکار در قابهایی با شکل و ساختار مشخص، معمولاً به صورت دایرهای در محیط منعکس میشود. واضح است که نورپردازی روکار دست شما را برای انتخاب بازتر میگذارد. برای این منظور میتوانید با ایران لایت در ارتباط باشید و متنوعترین چراغهای روکار را برای ایدهپردازی در محیط مشاهده کنید.
برای نورپردازی خاصتر، میتوانید از چراغهای روکار استفاده کنید که بر روی سقف، دیوار، ستون و یا هر بخش دیگری که شما تمایل داشته باشید، کاربرد دارد.
مقایسه میزان نور نورپردازی روکار و توکار
نورپردازی توکار در پنلهای سقفی با لامپهای LED دنبال میشود. کیفیت نورپردازی در این سبک ایده پردازی خوب است، اما خیلی زیاد و با شدت بالا دنبال نمیشود. پس میتوان گفت برای محیطهای بزرگ که قرار است نور خیلی زیادی تابیده شود، نورپردازی توکار گزینه مناسبی نیست. برای مثال، برای سالنهای بزرگ تجاری و اداری نمیتوان با نور توکار نور مورد نیاز را تأمین کرد.
از سویی دیگر، چون نورپردازی روکار سایه ایجاد میکند و به صورت تأکیدی به بخش خاصی تابیده نمیشود، برای اتاق مطالعه، اتاق خواب و یا اتاق کار گزینه خوبی نیست.
پس بهتر است برای نورپردازی تأکیدی در بخشهایی که نیاز است نور به صورت موضعی تابیده شود، از نورپردازی توکار استفاده شود. از سوی دیگر، این نورپردازی برای سرویسهای بهداشتی که نیاز به ایمنی بالاتری دارد، از عبور رطوبت به منبع اصلی نور جلوگیری میکند و امنیت لازم را فراهم میسازد.
کلام آخر برای مقایسه دو سبک نورپردازی
در طول این مقاله، نورپردازی به صورت روکار و توکار با کاربردهای متفاوت بررسی شد. برای مثال، برای سرویس بهداشتی و اتاق کار، به جهت ایمنی بالاتر و تمرکز بیشتر، بهتر است از نورپردازی توکار استفاده کنید. در حالی که برای فضاهای بزرگ با سقفهای بلند، برای نورپردازی بهتر و عمیقتر، به نورپردازی روکار نیاز دارید.
شما میتوانید بعد از بررسی و کسب مشاورههای رایگان از متخصصین ایران لایت، محصولات مورد نیاز خود در این راستا را تهیه و سپس متناسب با نیاز خود مورد استفاده قرار دهید.
امید است مطالب ارائه شده به جهت مقایسه دو سبک از نورپردازی مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و بهترینها از این پس در پیش روی شما باشد.
برای تهیه کلیه محصولات توکار و روکار به جهت یک نورپردازی مدرن و کلاسیک، میتوانید به وبسایت تخصصی ایران لایت برای خرید محصولات تخصصی خود سری بزنید.